i & Lifestyle

Lawak ke Der 3… Review Best ke tak?

Review Lawak ke Der 3 Best gila
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Alhamdulillah.. Diberi peluang untuk merasa teater di Istana Budaya. Terima kasih #EscNow dan Broframestone yang sudi kasi a pair of tickets untuk tonton Lawak ke Der 3 semalam..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Aku tak tengok Lawak ke Der 1, tapi aku tengok Lawak Ke Der 2… dan semalam secara Live tengok di Istana Budaya Lawak Ke Der 3. Aku tau ada Lawak Ke Der 3 this week sebab dengar radio. Teringin sangat nak pergi.. Alhamdulillah tercapai…

Apa yang best dengan Lawak Ke Der 3..

Jujur aku cakap, unexpected show from one of the pelawak semalam. Tepat pukul 8.45 malam, show mula dengan pengacara dan pelawak Nabil Ahmad.  Biasa la opening show, si Nabil pon pening kepala nak buatkan kita gelak. Dengan lagu dari Joe Flizzow, dan juga What the folk say gamatkan Lawak ke Der 3.

Secara kesuluruhan, bagi aku Nabil lawak dia dah improve sikit berbanding dulu. Aku paling suka part Roti Helikopter.. Haha.. Sungguh.. Nak tau pi la Istana Budaya tengok..

Jambu? Malam pertama show jambu ada buat 2 kali penampilan. Untuk first part main catur, paling gamat part si Yus cium kaki Taukey.. haha..Itu je.. Yang lain macam slow sikit.. Bila masuk penampilan ke dua ini improve sikit lawak dieorg.. Yus hanya dengan berkerusi roda dengan muka herot boleh buatkan penonton gamat.

Betul kata Nabil “aku penat penat berlatih 1 bulan setengah cari lagu, korang punya duk atas kerusi roda dan wild chair je boleh buat orang gelak..” hahaha… Nasib la kan.. kesian Nabil…

Review Lawak ke Der 3 Jambu

Jambu lawak main catur tak kaw sangat.. Lawak ke Der 3

Douglas Lim? Serius aku tak kenal dia. Who is he? Pelawak? Bangsa Cina? jarang betul tengok pelawak bangsa Cina boleh buat lawak selawak lawaknya.. Bila tengok penampilan Douglas Lim tak terfikir pun dia akan buat lawak sebegitu havoc. Gila kau dapat Standing Ovation dalam Istana Budaya.. Kalahkan Nabil dan kalahkan Jambu..

Katanya penampilan sulung pertama kot. Setiap lawak dan cerita yang keluar dapat tepukan dan sorakan gemuruh gila. Tambah pulak dia nyanyi lagu Awie..perghh.. Terus orang bangun bagi tepukan termasuk la aku… rasa boleh buat album suara dia.. Aku boleh kata penambilan Douglas Lim adalah nadi dalam Lawak ke Der 3 untuk show pertama semalam. Dan aku pasti Lawak Ke Der 3 ni akan menjadi titik permulaan Career dia.. Thanz Hans Isaac brought he in… Lawak ke Der 3..

Review Lawak ke Der 3 Douglas Lim

Review Lawak ke Der 3 Douglas Lim

Harith Iskandar.. Most popular standing comedy. Macam biasa kalau Harith buat standing comedy most of it were true stories dan kebanyakkanya adalah kisah peribadi Harith sendiri. Aku paling suka tang naik kapak terbang. Announcement dari Pilot tuh tak leh blah.. Damn true story. memang hakikatnya susah nak paham apa Pilot cakap dalam kapal terbang.. isn’t it? haha.. Then pasal hindustan.. apa yang aku boleh teka cite Duplicate.. kan?

Yang last ni aku gelak  juga, tapi bila dah sampai kat Douglas Lim tadi yang havoc, tiba tiba mood jatuh sikit masa persembahan Harith.. Ending macam suram sikit dalam panggung tuh. Mungkin semua dah penat gelak masa Douglas. Pipi aku pun dah terasa tegang dah masa tuh..

Cuma bila tengok Lawak ke Der 3 yang buat orang gelak, kita rasa weird bila orang belakang kita gelak yang tersangat over.. macam dia sorang dalam panggung.. Sampai orang sebelah aku merungut.. Stress aku.. hilang mood kejap..

Review Lawak ke Der 3 Best gila

Review Lawak ke Der 3 Best gila

Congrates Hans Isaac, Douglas Lim, Harith, Nabil and Jambu for the best show Lawak Ke Der 3 last night.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Show Lawak ke Der 3  : 4 hingga 8 December 2013..

visit : http://www.ticket2u.biz/ShowEvent.aspx?ShowID=20

Review Lawak Ke Der 3

Bloggers di Lawak Ke Der 3 .. Aku takde sebab aku balik awal.. Buddy kerja esok.. Dan dan lepas dia antar balik taya kereta pancit kes barang orang excident trabur atas jalan

Gambar kopi dari blogger Hafiz Rahim, Zayani Zulkiffli dan Ziema Iarza

 

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge