i & Lifestyle

Laman Web Syok org di tutup, pengendali di tahan dan di saman

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Baru je nak download movie movie terbaru hari ni.. Bila search Jieazzmovie dan DDMF, tengok tengok dah tak da. Bila pergi ke fanpage DDMF baru lah tau, mereka terpaksa close down website Jieazzmove dan DDMF ekoran Penahanan Pengendali Syok.Org dan Laman Web Syok Org di tutup

 Laman Web Syok org di tutup

Artikal yang aku baca dari hollywoodreporter.com, menyatakan seorang lelaki yang diyakini pengendali bagi laman web perkongsian movie, SYok.org di tahan pada hari Rabu minggu lepas. Beliau berasal dari Kulim berumur 27 tahun. Syok.org merupakan laman web perkongsian yang banyak berkongsi muat turun movie termasuk movie antarabangsa sepert Sky FallLife of PiJack ReacherArgo, and more. Laman Web Syok org di tutup

 

This successful action puts other websites on due notice that the authorities will take every measure to investigate and prosecute those involved with the illegal uploading and sharing of films and television shows,” said Norman Abdul Halim, honorary secretary of the Malaysian Film Producers’ Association, after the arrest. “I know that many colleagues throughout the screen community will be pleased with this outcome, as it represents an important step to further protecting their creative work from being shared online without their permission.

 

Suspek yang ditahan mungkin akan dikenakan denda  $650 sehingga $6500 untuk setiap cetak movie yang di keluarkan di laman web dan penjara tidak melebih 5 tahun.. perghhhhh… Laman Web Syok org di tutup

 

 

KUALA LUMPUR: Tiada lagi muat turun percuma bagi peminat-peminat lagu dan filem apabila peraturan baru yang membolehkan Pembekal Perkhidmatan Internet (ISP) menyekat atau menamatkan akaun pengguna Internet rakan-ke-rakan (P2P) diperkenalkan kelak.

 

Undang-undang baru dikenali sebagai Akta Liabiliti ISP, akan dibentangkan di Parlimen bulan depan, menurut Pengerusi Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM), Norman Halim.

 

RIM mula melobi akta berkenaan kepada kerajaan sejak lima tahun lalu ekoran perbuatan muat turun secara dalam talian adalah tidak sah selain merosakkan penjualan muzik secara sah di seluruh dunia.

 

“Akta itu akan membuatkan ISP lebih bertanggungjawab menangani isu cetak rompak dalam talian. ISP akan didenda jika tidak bertindak mengikut undang-undang ke atas pemuat turun terbabit.” Mereka memiliki teknologi yang boleh mengesan pengguna P2P,” kata Norman.

 

Bagaimanapun nilai denda hanya akan ditentukan kemudian. Penyedia perkhdimatan akan mengirimkan dua surat amaran kepada pemuat turun. Jika mereka masih berdegil, kemudahan Internet akan disekat atau ditamatkan.

 

“Negara-negara lain memiliki perundagan seperti itu bagi memelihara industri muzik. Contoh terbaik ialah Korea Selatan,” ujarnya.

penahanan pengendali syok.org, saman ke atas syok.org, syok.org di tutup, jieazmovies di tutup, ddmf di tutup, Laman Web Syok Org di tutup


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge