i & Lifestyle

Koleksi Raya.. Salam Aidilfitri Untuk Semua

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Alhamdulillah…. Sempena hari raya tahun ini, saya Norfa Lyana pemilik blog Norfanil dot com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin untuk segala silap dan salah sepanjang perkenalan kita di alam maya.

Raya tahun ni saya macam biasa selagi nenek ada, selagi tuh akan balik Permatang Badak, Kuantan.. tapi kali ni hanya ada 2 family je yang balik Kuantan, dan lagi 4 family balik ke rumah mertua masing masing.. Sampai raya ketiga just jumpa 2 family yang lagi 2 tak sempat jumpa…

Raya tahun ni sunyi, sebab budak budak kecik semua takde, Ahmad takde, Iman baby baru pun tak sempat nak jumpa.. Kalau depa anda memang kecoh.. Nak nak bila Ahmad jumpa dengan Haziq.. gaduh haaaa.. berebut mainan …


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Hari raya pertama macam biasa, duk umah makan ketupat, lontong, rendang daging, dan rendang ayam .. Dessert kek marble dan sarang semut buatan nenek sedap gilos.. tapi kami kami tak reti buat dua kek ini.. kehkehekeh.. buat buat je tak jadi.. hampeh.. Lepas makan salam salam, then layan tv.. Duk rumah sampai malam…

Hari raya kedua baru keluar pergi ziarah sedara sedara terdekat di Kuantan.. Apa nama entah lupaaa… Tapi tak dapat duit raya dah.. Alhmaklum la dah besar.. hahaha.. Nak duit raya minta ngan papa n along je la.. Yang lain semestinya tak bagi.. katanya budak yang sekolah je dapat duit.. Yang lain tak dapat.. hoh… belah malam pulak lepak giant.. hahaha.. Saje je bohsan punya pasal..

Hari raya ketiga, pergi kenduri sebelum balik ke Kuala Terengganu.. Sempat singgah kemaman jumpa sedara juga.. di jamu dengan nasi dagang.. Alhamdulillah..rezeki …

Sedikit gambar sepanjang raya…

koleksi raya norfanil

- Raya pertama with Parsley Dress..

– Raya pertama with Parsley Dress..

koleksi raya norfanil4

koleksi raya norfanil 3

Gambar family?? haha..takde.. sebab masing masing malu.. tapi insyaAllah.. tahun ni ada gambar pertunangan dan perkahwinan along. Dengan rancangan Allah, no love, but all about jodoh!.. semalam dah pergi bertemu dua family, bakal kakak ipar sama umur, tapi masih lagi seorang pelajar di Mesir.. Alhamdulillah…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Teringin jugak nak melalui semua ni.. taknak bercinta, tapi tunggu abang atau sedara jodohkan.. Along punya bakal kakak ipar si gadis ni yang bagi resume dekat along, never met, never talk..then semalam pergi rumah family dia.. Semua setuju, minggu depan tunang, akhir tahun insyaAllah kahwin.. Hantaran? Faham keluarga macam mana..hehehe.. bakal kakak ipar kecil molek orang nyaaa.. InsyaAllah.. majlisnya bakal tibaa… sukanya~..

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge