Assalamualaikum..

 

Balik kampung,… o oo o balik kampung.. hehe.. Macam tuh la kedengaran lagu balik kampung masa dalam perjalanan balik ke kampung halaman di Kuantan..

 

Kali ni balik kampung awal sikit, 2 hari sebelum raya memandangkan balik berasingan dua kereta.. 1 kereta balik hari jumaat, 1 lagi kereta hanya papa dan angah balik hari sabtu..  dan yang best.. Si Hitam my kucing kesayangan pun join balik sekali. yahhuuu..

 

Macam biasa, sepanjang perjalanan ada 2 kemalangan, dan paling sesak bila sampai petronas Al-Mukhtafi Billah Shah… macam dekat Petronas Genting Sepah dah…. Untuk mereka yang nak balik kampung dari KL-KT seelok eloknya isi minyak penuh dulu ya..untuk mengelak beratur panjang di petronas sebelum highway..

Petronas Al Mukhtafi Billah Shah

 

Paling menakotkan , si Hitam boleh hilang semasa keluar pergi beli barangan adik sepupu.. dia keluar dari pagar rumah sebab kelaparan.. Mujur instinct kuat nak cari.. dan jumpa di rumah jiran dalam keadaan lapar.. huhu.. Alhamdulillah..

 

Oh ya.. ni biskut raya tahun ni.. Ada 4.. 3 biskut 1 kek.. biskutnya adalah almond  london, ferrore roshe malaysia, dan walnut.. Keknya adalah Cheese Cake..

 

Apa – apa pun, balik raya, pandu hati hati yeeee.. Ingat orang tersayang.. Kalau ngantuk berhenti seketika dan tukar la driver..ok.. See yaaa next kisah raya.. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge