i & Produk

Kipas Siling KDK Lima 5 Bilah Jadi Pilihan Seisi Rumah

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum… Selamat Sejahtera..

 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Masih ingat lagi entry ni   Tukar Kipas Siling Untuk Cantikkan Rumah… ? Selepas beberapa sebulan entry tuh di naikkan, alhamdulillah.. feedback yang baik dari rakan rakan ..Yang bagi tips sebelum membeli kipas siling berdasarkan kritria yang aku ingin kan…

 

Akhirnya, saya memilih kipas siling KDK Lima (5)  Bilah, model K14YG (GY) .. Fungsi  penting maksimumkan  keupayaan pengeluaran udara angin yang lembut.. dengan mencantikkan lagi ruang tv di rumah ni.. Selain tu  kelebihan dia seperti yang saya cakap sebelum ni, keselamatan pada device nya.

“Equipped with additional cut-off safety switch, Cut off Safety Device and Blade Safety Plate… “


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Untuk pemasangan bilah kipas siling KDK ni, bagi saya agak mudah.. Sebab dalam beberapa minit je abe Neng kita dah siap pasang sebelum di gantung…  Saya jadi tukang tengok je la…sambil sambil tangkap gambar beliau.. hehe..tak membantu langsung kan? kekee…

Apa apa pun jom kita tengok sedikit gambar kerja pemasangan kipas siling KDK 5 bilah, ..

Unbox.. Kotak, Warranty..  Pemasangan Kipas SIling KDK

Tadaaaaaaa…. Siap Pasang..

Alhamdulillah..siap pemasangan, adik balik dari sekolah terus dia tanya… “Mana dapat kipas ni? apasal laju sangat kipas ni?” hahah.. tak sempat nak jawab lagi dia dah sambar remote yang terlekat kat dinding..testing kelajuan.. Mama pulak, “erm..boleh tahan.. angin kuat je dari kipas ni.. Pemilihan yang bagus..”  ..Syukur alhamdulillah.. Family suka dengan kipas siling yang baru… semuanya dari KDK Fans..  Terima kasih KDK fans…

Spesifikasi Kipas Siling KDK Model K14Y9-GY (140cm/56”)

p/s: Ermmm..sebenarnya, hari pertama je main remote..hari kedua dan seterusnya main switch on dan off je la.. hahaha…

About the author

15 Comments

  • askom nak tanya, sya bakal nak renovate umah saya, so adakah kipas yg dipsang oleh anda masih beroperai sehingga kini, ada masalah2 berbangkit x?…

  • Salam,
    Saya dlm proses nk mencari kipas, nk masuk rumah lg 2-3 bulan, terjumpa dgn blog ni… just nk info psal harga kipas.. x pernah survey pn harga kipas seblum ni.. adakah harga dlm website kdk tu sama atau harga sebenar kt kedai lg murah?

    • Salam.. terima kasih kerana sudi singgah blog ni..
      Kebiasaannya harga sama dengan harga di laman web..melainkan kedai tersebut menawarkan harga promosi ..
      seperti hari raya cina.. bergantung pada kedai.. encik boleh buat perbandingan harga semasa membeli…
      setakat ni alhamdulillah. kipas yang sy guna ni cukup cantik, laju dan tak hadapi problem apa apa lagi…
      memang terbaik…

  • […] P1, Menangi Volkswagen Golf TSI!! 2) – Tukar Kipas Siling untuk Cantikkan rumah – Kipas Siling KDK Lima 5 Bilah Jadi Pilihan Seisi Rumah 3) – Rawatan rambut di Biolyn Hair Spa – Biolyn Phyto Hyaluronic Acid Solution Untuk […]

  • Puan,sy nk beli kipas yg mcm puan tu…nk tny kondisi kipas tu sekarang ni?ok lg x?remotenye masik boleh digunakan lg x?

  • Saya guna model yg sama..ok stakat stahun lbih pakai ni..biasa ic board controler/kapasitor akan rosak bila pakai 4.5 taun..kena repair mcm brand panasonic saya guna sblum ni.kakak dan ayah saya pun guna brand panasonic .alami kerosakan yg sama..repair kos dlm 40ingit..pastu ok semula..klu nak betul2 tahan pakai kipas kdk putih yg guna regilator biasa tu..10.20 taun maintain jer..huhu..

Leave a Comment

CommentLuv badge