i & Lifestyle

Kerja Part Time

Part-Time
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikuam…

Alhamdulillah, dah berjaya dapat kerja part time. Daripada asyik makan tidur, tengok tv, berfacebook, dan berblog baik aku cari kerja part time. Ye la, duit blog lain.. duit biasiswa lain.. Semua simpan untuk masa depan..Aku nekad nak cari duit lebih sikit sebab nak beli ________ …. Sebab tuh aku cari kerja part time.

Sejarah aku kerja part time, sebelum ni aku pernah kerja sebagai Sales Assistant dekat kedai hardware selepas SPM. Gaji masa tuh RM500 je untuk sebulan.. berbaloi? kalau nak di bandingkan dengan kawan aku yang kerja kat KL perghh.. jauh sangat.. Rm1500 kot untuk position yang sama..Nasib la kan, kerja kat Terengganu..

Sekarang untuk kali kedua aku buat part time dengan orang. Aku lebih suka sebenarnya part time dengan orang. Komitmen aku lebih tinggi berbanding aku part time sendiri.. Tengok masa buat IM dulu, komitmen kelaut..Hahaha.. Kejap rajin, kejap malas. Ada kala, kejap nak customer, kejap taknak customer.. sampai tak balas PM di Facebook.. hahaha.. itu yang jadi income tak consistant….

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Tak sabar gila nak start kerja hari Isnin ni.. Yang penting aku suka kerja depan komputer.. sebab tuh aku cari kerja yang kena mengena dengan komputer.. Kenapa aku tak kerja kat Job Dirumah ke? Aku nak kerja kat situ gak sebenarnya, tapi aku masih mencari punca macam mana nak start.. Dah bayo dah.. Tapi start je tak lagi.. Gamaknya kena beli ebook En. Titan.. Tunggu la dapat gaji bulan depan.. Sekarang duit memang khas nak bayar hosting dan kegunaan bulan depan.. So takde extra money..

Kenapa tak pulun blog? Aku nak pulun blog.. tapi aku rasa ada beberapa blog aku dah shut down.. sebab, aku rasa bersalah.. kalau sapa pernah rasa, korang tau apa yang aku rasa ni.. sob sob sob.. itu je.. So sekarang aku ada 2 blog je.. Satu yang personal ni, satu lagi koleksi gambar.. Yang lain, ku biarkan terkubur..

— Via Ninetology U9Z1+ .. LRT Bangsar.. No filter… Gambar Kamera Depan 5MP..

Takpe, aku harap kerja part time ni boleh buahkan hasil kalau di gabungkan semua income aku. InsyaAllah.. Semoga ianya berkat..  Semoga impian aku pun tercapai.. Amin.. =)

#

About the author

9 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network