i & Lifestyle

Kereta berasap gara gara turun bukit pakai gear auto D

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Kereta berasap..tanpa tahu apa sebab masa turun dari Genting semalam.. agak cuak.. mula mula bau hangit.. ingatkan kereta orang lain rupanya kereta sendiri..

Makin lama makin kuat bau hangit, and suddenly tayar sebelah kiri berasap.. jem.. cuak dah.. haha.. stop, tunggu punya tunggu mujur ada org dekat dekat situ tolong tengokkan.. and katanya disebabkan pakai gear D (walaupun sekejap – tersalah naik dari 2 ke D..sepatotnya gear 3) masa turun dari genting..masa tuh baru je beberapa minit turun..dalam masa yang singkat break pads boleh terbakar..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Apa boleh buat, abg melayu ala ala cina tuh cakap better hantar bengkel dari suruh pomen india baiki tepi jalan, takot dia tambah tambah penyakit yang ada kat kereta tuh, lagi banyak kene bayar..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

So tarik la sampai bengkel sebelum Goh Tong Jaya.. kene dalam RM200.. masa dalam perjalanan pergh, memang banyak kereta bau hangit.. ada 5 6 kereta tersadai kat tepi..semua pakat duk ngintai  dan bau tayar sebelah kiri.. mungkin masalah yang sama..

TUkar break pad dan minyak break dalam RM132… tapi betulkan break pads terbakar hanya sebab pakai gear D masa turun bukit.?? or sebab produa punya product? tapi macam mustahil. mungkin sebab tak pernah tukar break pads.. sejak pakai viva..=)

About the author

2 Comments

  • betul,..bila dekat D,kereta bergantung sepenuhnya pada brek dan brek pad untuk memperlahankannya,ini akan menyebabkan kepanasan melampau,itu yg bau hangit dan berasap tu,sebaliknya apabila menggunakan gear rendah,kuasa enjin(engine braking)membantu didalam memperlahankan kenderaan anda..try kt sini http://www.howstuffworks.com/how brakes works

Leave a Comment

CommentLuv badge