Keputusan Peperiksaan SPM 2013 Anak Che Ta Cemerlang
Keputusan Peperiksaan SPM 2013 Anak Che Ta Cemerlang

Assalamualaikum…

Tiap tiap tahun duk cakap pasal SPM. Lucky tahun ni family saya tak ada ambil keputusan SPM. Fuh.. Kalau tak ganjaran macam-macam pulak yang akan di minta. Dah la abang-abang dan kakak-kakak semua dah kerja. Lagi la banyak permintaannya nanti.

Sebelum ni saya kongsikan Cara semakan keputusan SPM 2014 secara online dan SMS untuk pelajar yang mungkin tak berada di Malaysia. So korang boleh semak terus tak payah pergi sekolah. Senang.

Tapi biasa nak lagi feel of course amik kat sekolah, walaupun saya dulu ambil lewat petang sorang sorang, takut punya pasal. Kemeriahan memang tak ada la!.. Yang penting boleh layan feel sorang sorang if results teruk. Tapi luckily results tak teruk. Ok le.

Sekarang nak cerita pasal anak artis sorang ni. Anak Che Ta, Ameer Effendy yang boleh dikatakan mendapat keputusan yang agak cemerlang bagi saya.

keputusan SPM anak che ta, Ameer Effendy
Instagram : Keputusan SPM anak che ta, Ameer Effendy

Yang nampak, banyak A, tapi tak silap bawah tuh macam ada B. Seronok family bila tengok anak dpat keputusan macam ni kan? Heh..

Tapi untuk adik adik yang tak dapat keputusan seperti di harapkan, jangan berputus asa. InsyaAllah rezeki di hadapan mana tau lagi cemerlang. Masuk U dulu, karang baru cite macam mana. Kalau stakat SPM semua orang gempak gempak. Tapi dekat U baru boleh tengok kejayaan kita..

Anyway, InsyaAllah nanti saya akan kongsikan peluang-peluang untuk adik adik sambung belajar termasuklah  tarikh keputusan UPU 2014 akan keluar, dan permohonan biasiswa JPA akan datang..

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge