Assalamualaikum…

Ingat lagi entry sebelum ni?? Kem Survival Luar Kampus kali k2 5 di Puteri Resort Ayer Keroh Melaka.. Buat kali ke dua aku ke Melaka. Masa pertama kali aku gi melaka masa sekolah rendah.. Rombongan sekolah.. Kalau takde rombongan sekolah, tak terlihat aku A Famosa 10 tahun dahulu…

Untuk pengetahuan korang, UM adalah satu satu nye Universiti yang ada organisasi luar kampus dan ada bermacam aktiviti seperti aktiviti anda duk di kolej.. Survival 5 Luar Kampus adalah aktiviti pertama aku join setelah duk kat luar UM (maksudnya tak duk kolej).. aku ingatkan selepas duk luar dah takde aktiviti dijalan kan..tapi silap.. ada banyak aktiviti… Luar kampus pun ada jawatan kuasa sendiri yang di panggil Jawatankuasa Luar Kampus UM (JLKUM).

Apa yang best dengan Kem Survival 5 Luar Kampus?

Hari Jumaat pagi kiteorang bertolak dari Kuala Lumpur ke Melaka.. Baru 10 minit bas bergerak aku dah tidur.. hahaha.. ye la..awal bangun kot.. pastuh kata gerak 8.30 pagi tapi 9 lebih baru gerak… Sampai sampai sana, makan pagi dah tersedia, Mee goreng dan karipap..sedapp.. hahaha..

 

Pukul 12.00 start ice breaking dari En.Kamarulzaman (penyelia Kolej 8) untuk mengenai semua peserta. Pada aku layan je la, sebab aku memang ada masalah nak ingat nama orang.. ingat 2 3 saat pastuh dah lupa balik.. Sebab baru kenal lagi kan… Apa kiteorg buat masa ice breaking?

— Geng Terengganu.. IC no 11 di tengah tengah (abaikan aku yang makin membesar itu..
— Tulis satu benda pada maskin tape (jangan bagitau sesiapa).. dan tampal di dahi kawan anda.. Game dia, tanya 1 seolan setiap seorang supaya anda dapat tahu apa perkataan yang ada di dahi anda… SAH!!.. semua orang main tipu.. termasuk AKU.. hahahaha.. yang tak dapat teka tuh je yang tak tipu.. kekeke

Aktiviti Petang Jumaat??

— Captain yang briefing pasal Paintball pada mereka mereka yang tak tahu apa apa pasal paintball.. heheheh
— Muka Excited tak pernah main Paintball..hahaha
— Get ready untuk battle pertama.. Group A vs Group B kot..
— Peperangan yang menyakitkan.. Kesian en Saiful.. kena di atas dahi.. benjolll
— Pemenang Keseluruhan… Terbaik!!.. Team A… aku tukang defence..sebab tuh tak kena peluru.. hahahaha.. dan terus tembak untuk menakotkan pihak lawan..walaupun dah habis peluru.. akhirnya.. WE WON THE GAME!!!
— Kesian EN.Saiful.. Bengkak ooo
-- Gemuk! hahhhaha.. Sepanjang Program aku pakai selipar jepun.. Melainkan sukan..
— Gemuk! hahhhaha.. Sepanjang Program aku pakai selipar jepun.. Melainkan sukan.. sepatotnya tak layak dapat Peserta harapan..

 

Aktiviti Hari Sabtu?

Waktu pagi macam biasa.. Riadah.. then sambung dengan program latihan dalam kumpulan begitu juga sebelah tengah hari.. dan waktu petang rafting dan telematch…

— Briefing cara nak ikat nyaaa… apa tah nama ikatan..dah lupa.. hahahha.. pendek tul memory
— Readyyy!!!!
— Telematch… hahaha.. isi air dalam botol.. Mujur aku takda dalam ni.. dah la botol bocor.. isi isi keluar balik..tak penuh penuh.. hahahaha.. banyak lagi game telematch.. tapi xde gambar.. masuk air kan susah plak..
— Sesi malam.. Nyanyi lagi Ukays – Bila diri disayangi… Enjoy.. mujur tak serius sangat..kalau serius ni, boleh nangis dengar lagu tuh.. sebab sangat mendalam..
— Maskot “sekiranya anda berada dalam hutan”.. hahaha macam macam gaya ada..
— Hari terkahir.. Hari AHAD.. majlis penutupan.. Pantun dari kumpulan 1 – Surv 5… Haha.. lawak.. tapi overal , semua persembahan terbaik.. Lagi lagi persembahan kumpulan Merah Saga … sakit pipi duk gelak…
— Peserta Survival 5 Luar Kampus 2013…
— Untuk pertama kali aku dapat.. Peserta Harapan Survival 5 Luar Kampus… huhuhu.. Terima kasih semua JLK UM..

 

Apa yang best di Puteri Resort?

  • Bilik sangat selesa
  • Ada bathtab..
  • Tapi tak ada wifi dalam bilik.. hanya ada di lobi
  • Makanan boleh tahan sedap.. Aku tak makan nasi.. makan lauk je..
  • Bak kata Mr.S, kolam di Puteri Resort adalah kolam terbesar di Melaka..
  • Kemudahan untuk aktiviti lasak boleh tahan banyak…
IMG_20130426_192327
— Kolam Puteri Resort Ayer Keroh, Melaka
IMG_20130426_192300
— Antara aktiviti di Puteri Resort.. Sesuai untuk cikgu cikgu yang nak buat camp budak sekolah

Untuk kenangan aku di Melaka…

IMG_20130428_103907
— Roommate semasa Survival 5
IMG_20130428_163229
— Banyak berubah selepas 10 tahun tak datang..
IMG_20130428_165702
— Dari atas A Famosa..
IMG_20130428_172110
— Menara Taming Sari.. tak naik..sebab takde duit.. hahaha

— Terima kasih pada JLK UM.. dan kawan kawan Survival 5 Luar Kampus kerana menjadi team yang best.. .. maaf segala silap dan salah sepanjang Survival 5 Luar Kampus… Jumpa Lagi.. insyaAllah,…

 

8 COMMENTS

  1. Aktiviti Dalam Kampus di jalankan di dalam Kampus Universiti pada setiap minggu pengajian iaitu pada hari Jumaat. Masa dan waktu di aturkan oleh Pusat kokurikulum mengikut kursus yang di jalankan. Pada setiap minggu kursus-kursus yang di jalankan akan akan di pantau oleh staf yang bertugas memantau perjalanan kursus. Bagi Aktiviti Luar Kampus pula di jalankan di luar Kampus Universiti. Kursus-kursus yang memohon menjalankan aktiviti luar Kampus mesti menyediakan kertas kerja menepati syarat-syarat yang ditetapkan oleh Pusat Kokurikulum. Segala keperluan akan diluluskan oleh Pusat Kokurikulum manakala kelulusan untuk menjalankan Aktiviti Luar Kampus mesti mesti mendapat kelulusan Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar.
    Alphonse U. Estrada recently posted..No last blog posts to return.My Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge