i & Lifestyle i & Produk

6 Kelebihan Ephyra Skin Bar Untuk Penjagaan Muka! Berseri!

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 2
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hi semua,

Dah lama rasa tak bercerita mengenai kecantikan kat blog ni. Sangat jarang dah sekarang sebab jumpa produk yang memang sesuai untuk muka. Dulu masa zaman sekolah terkenal dengan produk Fair & Lovely. Memang pakai yang tu je dulu. Lepas tu tukar tukar produk lain. Tapi hampa!

Baru-baru ni, pihak Ephyra ada buat giveaway Ephyra Skin Bar. Alhamdulillah, saya menjadi antara 50 yang terpilih untuk menerima Sabun Ephyra Skin Bar dan pakai.

Saja je cuba suka-suka, tapi rezeki kan. Dapat pula. Biasa saya ni badluck! Tapi rezeki kali ini.

Muka saya ni memang senang nak masuk dengan produk. Jadi sebab tu la cuba, lagi lagi nampak dah ramai pakai.

#Misi Utama, Kurangkan Jeragat

Itu la misi utama masa masuk giveaway Ephyra Skin Bar. Saya ada ambil gambar saya sebelum pakai Ephyra Skin Bar.

Visa ke Mesir 3

Erm. Flawless nya! hahahaha.. Ini tipu je.. Gila flawless muka sebab masa ni baru pakai Xiaomi Mi4i, dan tak tau camera dia automatic on beauty. So memang beauty la.. HaHaHa..

Muka sebenar adalah..

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 1

Garangnya! haHAha

Nampak??? Ini gambar masa dekat Mesir lepas off setting beauty. Ini hari kedua di Mesir. Saya mula pakai EPhyra Skin Bar masa hari pertama di Mesir.

Ini betul betul camera no filter, takde make up, memang kosong. Hanya dengan cahaya matahari.  Nampak??? Dengan muka berbintik, dengan jeragat sabun basuh kasut sekolah tepek sekali, penuh!

Tapi alhamdulillah. Muka saya takde jerawat naik melainkan naik sebiji masa bulan mengambang!..

Jadi, sebelum nak tunjuk gambar terkini saya menggunakan Ephyra, meh tengok kelebihan Ephyra Skin Bar bagi saya sebagai pengguna.

6 Kelebihan Ephyra Skin Bar Untuk Penjagaan Kulit Muka!

1- Muka tak berminyak!

Bukan nak bodek. tapi memang ya, muka saya dah tak berminyak! Bukan senang nak jumpa produk yang boleh hilangkan muka berminyak. Setiap kali saya basuh muka selepas guna sesuatu produk, saya akan sentuh balik muka saya untuk pastikan muka saya dah tak berminyak.

Begitu juga bila keluar. Baru realise tangan dah tak meraba muka. Biasa kalau muka berminyak, bila raut muka, rasa tak sedap! Minyak kemain..

2- Muka tak gatal kerana white head

Ephyra Skin Bar mampu kurangkan kemunculan white head dan juga radang di muka. Orang yang tangan gatal macam tangan saya, dia akan sentiasa sentuh muka. Bila dia sentuh muka dan menggaru, mula la nak kutil sampai tercabut. Maksudnya white head wujud.

Tapi bila saya pakai Ephyra, serius nak cakap tangan dah tak menggaru dan dah tak kutil white head. Maksudnya, white head kat muka dah berkurang gila gila. Ada pun 1 2 je. Sebab dia ada Carrot Extract. 

Kalau ada white head hanya satu sebab.. Tu pun kes sebab mandi sekali sehari! hahahaha..

Mana taknya, kalau mandi sehari sekali, basuh muka dengan Ephyra sekali sehari je la kan! eh.

3- Makin putih

Ini saya tak tau la nak kata apa. Tapi hakikat saya rasa muka saya sikit putih berbanding dulu. Haha. Bukan nak perasan hakikat ok.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Saya siap tanya kawan facebook lagi. Taknak la kan syok sendiri. Dan Izni (kawan baik saya) pon kata muka dah makin putih. ehem..

Rupanya Ephyra Skin Bar ada Bearberry Alpha Arbutin A Extract. Patut la makin putih.

Nak ngorat, sila ambil borang ngan ayah ye! hahaha..

4- Jimat

Ephyra Skin Bar ni sebenarnya sabun seketul empat segi. So saya berjaya jimat selama 4 bulan untuk penjagaan muka.

Sebab saya potong Sabun Ephyra Skin Bar kepada 4 bahagian. Hehehe. Dahsyat! Hidup kena pandai. Sekarang ada lagi 2 potong! Harga Ephyra Skin Bar RM30 ++ je… Kalau dah bahagi 4? Kira la sendiri! haha.

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 2

5- Bukan Untuk di Minum.

Saya sebenarnya lebih suka sabun sabun macam ni dari supplement yang kena minum. Saya tak reti minum produk-produk sebab saya bukan jenis konsisten. Kalau anda pun sama, maknanya kita geng! haha..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

So sabun Ephyra SKin Bar ni memang bagi kelebihan la. Sebab perempuan kan, membersih muka masa mandi adalah rutin! Tak ada sabun pencuci, sabun mandi pon jadi! haha..

Senang je nak pakai Ephyra Skin Bar. Gosok-gosok-gosok, lepastu sabun kan muka. Buat urutan muka 1 minit. Lepas tu bilas! Siap!..  Nak lagi berkesan buat 2-3 minit. Saya 1 minit je. Kategori orang mandi kerbau! hahaha..

6- Mudah untuk dibawa travel

Saya ni bukan kaki travel, tapi bagi yang selalu travel, pencuci muka jenis sabun macam ni mudah untuk dibawa kemana-mana.

Amik 1/4 je, letak dalam pelastik, bawa la pergi travel. Jimat space!

kelebihan EPhyra Skin Bar - 3

Amacam? Berseri dak? Ini sebab dalam Ephyra Skin Bar ada Seaweed untuk muka berseri, Banana Enzyme untuk anti penuaan, Kolegen untuk keanjalan muka dan Rice Bran Oil untuk baiki kulit!

Gambar sebelum dan selepas?

HaHaHa

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 6

Tada!
Pemakaian dari 13 Jun 2015 – 29 July 2015.

Saya cuba cari lighting yang sama…

Alhamdulillah. Terima kasih Innanie Ariffin sebab perkenalkan saya dengan Ephyra Skin Bar. Tak sangka, selepas artis-artis Malaysia pakai, saya pun terpilih untuk pakai juga.

Yang lelaki, pon boleh pakai! Jangan risau.

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 4

Kelebihan Ephyra Skin Bar - 5

Bagi anda yang dah pakai, jom sertai peraduan Sebelum dan Selepas bersama Epyra Skin Bar. Boleh dapat Iphone 6!  Upload gambar sebelum dan selepas dan letak caption “ Ephyra Skin Bar Pilihanku kerana….”

Jangan lupa tag @ephyraskin di gambar anda!

Untuk maklumat lanjut :
Website : www.ocenlife2u.com
Facebook : Oceanlife2u
Instagram : @ephyra2u [email protected]

p/s: Ampun maaf lambat terbitkan entry ni. Sebab 3 Julai 2015, baru touch down Malaysia. Terus lupa daaa! Banyak sangat kerja terbengkalai. heh.. Ampun!.

About the author

5 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge