i & Lifestyle

Kalau Rajin Dapat Hasil, Kalau Malas Dapat..

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

Good day, good day, good day.. hehehehe…  Esok dah nak balik KL.. dua minggu berada di kampung, apa boleh buat.. Makan… opss..tapi tak makan nasi.. diet.. then tengok Astro.. Almaklum la ada skybox.. Channel HBO dan movie selalu mengadap.. then online sepuas puasnya..

Tapi tak syok sikit bila online pakai Ultrabook… sebab tak dapat online pakai cable.. Bateri di Ultrabook tak dapat cabut.. SO kena charge dulu baru boleh guna.. Kalau guna masa charga, berkemungkinan untuk bateri kong tuh tinggi.. Macam phone jugakkan? Nasib la.. nak yang ringan sangat.. sob sob sob…

Apa cerita blog dan blogging?

Al kisah my blog, sekarang dah berwajah baru.. Dan dah berheader baru… Terpampan muka ikut turutan dari gemuk ke kurus.. Hahahaa…  Tapi rasa kemalasan tuh sangat tinggi.. Malas nak berblogging, malas nak tulis entry… adui.. masak masak.. dah la kene bebel 3 guni dah dengan Mr.Peah..

Katanya,


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

“awak kata nak kumpul duit, tapi blog malas tulis.. macam mana nak dapat duit?”


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Ada jawapan…?

Hahahaa.. sebab tuh sekarang dah mula aktif balik.. tak tau la jadi macam chipsmore ke ape nanti.. hopefully tak la… huhuhu.. bak kata tajuk tuh.. Kalau Rajin Dapat Hasil, Kalau Malas Dapat..? Dapat ape nye.. tak dapat apa apa la… sob sob…

Diet Menjadi ke Tak?

Aku masih lagi terfikir fikir.. diet aku ni menjadi ke tak.. Apa yang aku buat untuk diet ni? hahaha.. jeng jeng jeng .. Aku cuba nak amalkan minum air putih 9 liter sehari.. tapi tak cukup pula air kat rumah ni .. 3 liter sehari tuh pon berkongsi dengan seisi rumah.. jarang sangat la nak sampai 9 liter.. Tapi orang kata kalau disiplin tinggi, InsyaAllah boleh… Then aku terfikir pula.. Macam mana la boleh minum 9 liter sehari tuh ek? tak terkencing ke? mesti kerap masuk toilet kan? huhuhu..

Sampai ke hari ni, aku berjaya kurangkan makan nasi.. ALhamdulillah.. walaupun tersangat banyak dugaan. ye la.. duk rumah kot, mama masak sedap sedap.. dan dan pulak aku yang suruh masak sedap sedap.. pastuh aku tak makan.. hahahaha.. naye naye.. Ikut perancangan aku, takda la tak makan nasi langsung..tapi aku kurangkan.. dalam 3 4 hari, aku kurangkan makan 1 kali je nasi.. yang lain, makan buah, makan kuih, makan roti..

Turun ke berat badan? setakat ni, Alhamdulillah.. turun 3 kilo.. Mr.peah pon tak kasi turun berat badan banyak sekali gus, takut ada effect kemudian hari plak..

Results Exam?

Hmmm.. yang nih sadis sikit.. Sebab aku tak grad tahun ni.. Tak dapat nak grade sekali ngan abg long aku.. sob sob sob.. dia grade master UM bulan 10 ni.. aku pun sama sepatotnya, tapi aku tak sempat nak habiskan pengajian lagi.. huhu.. Takpe la.. Dah usaha kan..tapi tak dapat..

Result? Alhamdulillah.. Semua usaha dah buat,… masih boleh maintainkan untuk teruskan biasiswa JPA..  result tak jatuh pon.. sebab mungkin ada kesilapan di bahagian pengiraan CGPA.. kata Penasihat saya la.. So nak gi buat pencerahan selepas naik sem nanti.. Hoyeaahh.. Target PA insyaAllah akan tercapai… Takpe lambat.. Asal selamat..

Kahwin?

tunggu Wooferstorm, Innanie dan Iqbal kahwin dulu.. hahahaha… Kalau Rajin Kahwin dulu, Kalau Malas ?? Tak dapat kahwin.. haha

About the author

5 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge