Assalamualaikum…

Balik mengundi boleh claim ke?

Wah. masing masing dah sedia nak balik mengundi..tapi aku masih lagi ada kelas hari ini..waaaa…  dah la beli tiket Sani Express tapi laman web dia hancur.. Dah beli, duit dah tolak, tapi tak dapat confirmation.. Bila tanya dah fully booked.. Mujur dapat refund balik..  Tapi kalau dapat tiket hari tuh, gerenti sekaran ni aku dah ada kat Stesen Putra balik terengganu..waaaa…

Usaha lagi cari tiket.. tiket lompat la konon… dari Kuala Lumpur ke Kuantan, dan Kuantan ke Kuala Terengganu.. dari Kuala Lumpur ke Kuantan tak jadi masalah, banyak lagi tiket..so aku dah beli cepat cepat secara online di laman web Maraliner.com… Then dari Kuantan ke Kuala Terengganu takde pulak tiket online.. Terpaksala aku suruh ayah sedara aku beli kat Stesen Makmur.. Memandangkan tok dan tokki aku orang kuantan…

Malang tak berbau, tiket ada masa ayah sedara call aku tak dapat.. Then bila dia call mama, mama cakap, beli je tiket malam, selepas beberapa saat nak pergi balik kaunter dah ada orang rembat..sedih betul…

Terpaksa la aku tunggu along aku amik sampai hari sabtu… sedih sedih.. hajat nak balik awal..nak rest lama lama kat rumah..tapi haiii.. kejap jugak balik… Kalau boleh terbang memang aku terbang terus.. tapi disebabkan nak terbang tuh mahal gilerrrr.. so aku naik pengangkutan darat je la.. lambat pun lambat la… kalau Balik mengundi boleh claim aku redah jugak beli yang terbang punya.. tapi maish tiada kepastian boleh claim ke tak tiket balik ngundi…

#untuk rakan blogger. ada sapa sapa nak pesan kopok lekor? tapi amik sendiri kat Bukit Angkasa, Pantai Dalam yeee.. hehehe

16 COMMENTS

  1. Sekarang ada lagi ke tak ye macam tu?, boleh ke Klaim duit balik mengundi tu?, yelah nak balik bukannya dekat kan, beratus-ratus kilometer tu, minyak tol mahal hoiiii, tu belum yang naik flight lagi, kalau saya dekat jeler tempat mengundi tu, 30 minit je, so tak claim pun takpe kot, but hubby kat Pahang, kot boleh claim kan nak juga ler claim untuk perjalanan yang jauh tu heheee, tapi kalau dah takde tu kena balik jugalah, tolak tepi soal boleh claim ke tak coz tanggungjawab pada negara lagi besar, betul tak?
    Amparo Mcleod recently posted..No last blog posts to return.My Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge