i & Lifestyle i & Produk

Jangan Pandang Nama, Pandang Bila Anda Dah Rasa – Sos Cili Lingham

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

  • Along: tadi tuh gi seminar ke?
  • Cik Norfa: tak lah.. pergi event.. Nih.. Sos cili Lingham.. (sambil tunjuk kat dia)
  • Along: Eh.. Lingham tuh bukan Indian punya produk ke?
  • Cik Norfa: Tak ah.. Chinese la.. (confident ko..!!.. tup tup bila baca history company)..

Lingham’s was born in 1908. The business was started by an Indian national of the same name. The business was sold to a Chinese family in 1945 after the second world war.

Sebab tuh la semalam Managing Director of Lingham & Sons (M) Sdn Bhd adalah seorang chinese..  Hilang dah segala confused yang ada dalam kepala… hehe…

Ramai yang tak tau pasal Sos Cili Lingham ni.. Termasuk lah cik Norfa.. Selama ni gi jusco, mydin, giant duk pandang sipi je.. sebab, kerana nama dia.. Lingham.. Weh.. tak femes..

Tapi semalam, bila dah cuba, amik kau!!!… kalah sos cili yang dah masuk rekod botol ke 7  untuk semester ni.. Tu lah.. Pandang pada nama lagi.. Tak rasa tapi dah menghukum tak sedap.. Padahal, Indian punya produk la best.. terutama untuk mereka yang suka pedas. Indian dia suka makan pedas, sebab tuh Sos Cili Lingham pedas dari sos cili biasa…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Semalam pelancaran untuk Convoy Lingham Chili Sauce untuk pasaran dunia.. Sebenarnya dah di globalize dah, tapi sekarang nak mantapkan lagi sempena ulang tahun ke 100 dan menyedarkan orang yang tak pernah sedar pasal Sos Cili Lingham ni.. terutama cik Norfa.. hehe..

lingham chili sauce

— Perasmian Convoy Sos Cili Lingham.. Berbeza botol Sos Cili Lingham ngan jenama lain.. Kalau tak jumpa cari jugak di mall tak tau la nak kate ape..

Lagi best gila dapat makan sphagetti, ayam dengan sos cili Lingham… Dan bila kaki sos jumpa sos, cam ni la jadinyaa…

sos cili lingham

— Sila lah terliur dengan gambar ini..

Pastuh di tambah lagi langkah kanan, balik balik je housemate ajak makan Udang Celup Tepung, di bawa khas dari Sabah.. Apa lagi.. bantai la Sos Cili Lingham dengan campuran bawang putih… Habis udang celup tepung, habis setengah botol sos cili Lingham.. Nasib la labu… Bila kaki Sos jumpa makanan…. 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Serious, Cik Norfa recommend sos cili Lingham. Harga sos cili Lingham standard la, semalam gi tengok kat Jusco Rm3.10.. murah jeee… huhu

#ummpp.. kalau cita bab makanan kat blog ni, yang tulis entry ni sendiri terliur.. orang yang baca ni apatah lagi.. ye dak?

About the author

18 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge