Nama Pandelela Rinong Anak Pamg

Tarikh Lahir : 2 Mac 1993

Asal : Sarawak

Pendidikan  : Pra-Universiti (Julai 2011)

Acara   : 1m, 3m Springboard (Ind./Syn.) & 10m Platform

Assalamualaikum.. Yeahh.. ramai yang teruja bila tahu Pandelela Rinong berjaya dapatkan pingat gangsa untuk acara 3 meter platform. Tahniah untuk Pandelela Rinong yang tak pernah putus asa walau ketinggalan di awal terjunan..

Saya start pukul 1 pagi dah sharp depan tv untuk tengok Pandalela beraksi di peringkat final. Walaupun ketinggalan di awal terjunan dengan kedudukan di tangga ke 10, Pandalela akhirnya berjaya naik ke kedudukan ke 3..

Dapatkan, Kosmetik dengan harga Promosi.. Murah oo!! Sale Everyday!

 

Sesuai sangat dengan irik  lagu Gemuruh Suara yang menjadi lagu iringan untuk Athlet Malaysia..

Kalau engkau jatuh,
Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah.

Bina yakin diri,
Mampu kita lakukan,
Tiada yang mustahil,
Segalanya Boleh!

Kita bergandingan,
Meraikan Malaysia!

Gemuruh suara,
Jadi bangsa Berjaya,
Gemuruh perkasa,
Bawah satu bendera,
Nama kita bina,
Diseluruh benua rasa bangga,
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia..
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia!!

Kalau kita fahami betul betul , memang lagu ni lagu semangat juang yang tinggi.. tapi tak ramai atlet yang rasa semangat ni.. Seperti ada dalam berita yang beberapa atlet tak dapat nak capai rekod sendiri, malah jauh terbelakang dari rekod sendiri.. Katanya pergi melancong sahaja.. Allahu alam..

Yang paling best ada jugak yang komen, “kan bagus kalau Azizul Hasni boleh pecut maca Pandalela”..  Sebab Pandalela dari tangga ke 10, naik ke tangga 7, kemudian 3.. dahsyat!!!!

Artikal lain :

1) Internet Percuma Untuk 30 Hari? Biar betul…!

2) Oxygen Segar? haaa.. cmne nak dapat ni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge