Iphone 5S Impian Setiap Blogger-2
Iphone 5S Impian Setiap Blogger-2

Assalamualaikum..

Setiap tahun mesti ada segmen “Hidup Untuk Memberi” dari Denaihati. Alhamdulillah. Semakin murah rezeki Team Denaihati. Tahniah.

Untuk tahun ni, team Denaihati bermurah hati lagi untuk memberi tiga (3) buah Iphone 5S untuk blogger melalui “iPhone 5s impian setiap blogger”. Sesiapa yang memiliki blog ada peluang untuk menang satu (1) Iphone 5S. Tak kira la blog apa pun. Yang penting mesti ada blog, baru ada peluang. So boleh join sekali.

Nak join boleh klik banner di bawah.

Iphone-5S-Impian-Setiap-Blogger

Oh yee.. Nih  task pertama.. Contest ni ada banyak tast tau.

Okey. Now my turn.

Iphone 5S Impian Saya 2014

Kalau ikutkan Iphone 5S termasuk dalam senarai impian saya tahun ini. Masih ada empat (4) bulan lagi berbaki untuk memilikinya. Adakah impian saya tercapai??

Itu persoalannya.

Jadi, untuk memastikan impian saya tercapai, salah satu caranya ialah menyertai “Iphone 5S Impian Setiap Blogger”. Manatau ada rezeki.. kan?

Kenapa blogger perlu memiliki Iphone 5S.

Ada beberapa sebab kenapa saya dan anda semua patut memiliki Iphone 5S. Antaranya:

a) Kamera hadapan yang cantik.
b) Size yang sangat sesuai. Kecil, dan slim.
c) Sistem operasi yang laju.
d) Prosesor 1.7Ghz.
e) Jangka hayat bateri lebih lama berbanding version sebelum ni

Cuma ada beberapa kekurangan dari Iphone 5S untuk mereka yang tak pernah pakai. Seperti:
a) Tidak mempunyai slot memori kad
b) Tidak boleh tukar bateri. Attached battery.
c) Assesori yang agak mahal.
d) Tiada support OLED display yang membolehkan pengurangan penggunaan bateri.
( di ambil dari http://www.drawbacksof.com/)

Tapi saya tak kisah pun dengan kekurangan tersebut sebab ini lah dia uniknya produk Iphone. Walaupun ada kekurangan sebegini tapi masih ramai yang setia dengan produk Iphone. Hairan kan?

Rata-rata kawan sekeliling menggunakan Iphone. Setia sampai sekarang. Dan ada dah bertukar dari S ke Iphone. Dan tidak berpatah balik menggunakan S. Betul la kawan saya kata, once you used Iphone, you won’t turned back.. kan kan kan?

…. dan berita terbaru…

Iphone 6 akan dilancarkan September ini

Iphone 6 dikatakan akan dilancarkan pada September 2014 ini. Arghh.. Tinggal beberapa minggu sahaja lagi. Cepatnya masa berlalu. Dah nak masuk generasi keenam (6) tapi tak termampu memiliki smartphone Iphone ni. Haish..

Mungkin kali ni adalah peluang saya untuk memiliki satu (1) smartphone jenama Apple ini. Moga-moga ada peluang dan saya antara tiga yang menang. Amin, amin, amin…

Untuk kawan kawan jom sertai contest “Iphone 5S Impian Setiap Blogger“. Peluang. Jangan lepaskan ok..

Terima kasih kepada semua penaja. Yang sudi taja dan hadiahkan tiga biji Iphone 5S.

1. http://ejamothman.com
2. http://www.eridy.com
3. http://www.hilalazmi.com
4. http://eizil.com/
5. http://asamboi.my
6. http://www.diarymama.com
7. http://pendekarberkuda.org
8. http://www.saji.my
9. http://abangensem.com
10. http://www.enveeus.com
11. http://www.pakarniaga.com
12. http://anarm.net
13. http://www.daddydee.net
14. http://www.sunshinekelly.com
15. http://sweetkurma.com
16. http://awn.my
17. http://mawarmerah2008.com
18. http://www.blogieta.com
19. http://www.broframestone.com
20. http://www.akmaomar.com
21. http://khairilmazri.com

Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.


22. http://khairilmazri.com

 

Nahas MH17 Terhempas di Ukraine

 

 

22 Ogos 2014, Hari berkabung 1 Malaysia untuk MH17. Al-Fatihah.

33 COMMENTS

  1. Dah lebih setengah tahun pakai iphone 5S. Setakat ni amat berpuas hati pasal bateri walaupun ramai yg merungut cepat drain. Setakat ni, sekali caj boleh bertahan paling lama 28 jam dgn normal usage. If byk idle leh tahan sampai 2 hari! Setiap org ada tahap penggunaan masing2. Bergantung pada diri sendiri…
    MK Kimi recently posted..Potluck Raya Lab Atas Bukit 2014My Profile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge