i & Gajet

IPAD 2 vs Galaxy Tab vs Asus EEE Pad Transformer

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hai..assalamualaikum… Sekarang ni aku dah kebingungan.. nak beli antara 3 gadget ni.. IPAD 2, GALAXY TAB atau ASUS EEE Pad TRANSFORMER… Wah.. kaya..

Kalau ikutkan naluri aku nak beli Samsung GALAXY TAB 7.7 PLUS, tapi tak keluar lagi.. Then I try to get GALAXY TAB 7.0 Plus, dah dapat.. cuma tak ambil dan bayar lagi.. huhu..

Apa yang best pada Galaxy Tab.. aku pun tak tau.. apa yang aku baca kat internet, touch screen Galaxy Tab tak selancar IPAD… Then ada masa dia lagging dimana bila kita bukan banyak applikasi.. Tapi Galaxy Tab dia support 3G sama dengan IPAD cuma ASUS Transformer je takde 3G..

image

Then tetiba ramai pulak duk cerita pasal Asus EEE PAS Trasformer.. Untuk first generation Asus Transformer, kelemahan dia part takde 3G. Tapi second generation iaitu ASUS Transformer PRIME yang bakal dilancarkan ESOK, pun still takde 3G.. Ingatkan ASUS lancarkan yang PRIME ada 3G, tapi takde jugak..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Satu lagi masalah dia adalah takleh guna GPS.. ramai yang mengharapkan ASUS TRANSFORMER PRIME ni telah di upgrade dan masalah seperti 3G dan GPS di tambah dan diperbaiki.. tetapi lain pula jadinya.. Kedua dua tetap sama..

Tapi kelebihan Asus Transformer adalah, dia ada applikasi office.. office yang ada dalam Asus Transformer ni adalah Polaris® Office® 3.0..

image


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Then aku survey pulak IPAD 2,.. baru aku tahu selama ni, semua barangan APPLE tiada applikasi FLASH termasuk IPAD.. so macam aku yang suka berinternet ni mungkin mengalami masalah sikit.. so aku pun fikir fikir.. susah jugak nanti..

So sekarang aku konfuse… huhu… mana satu ni… tapi aku rasa aku akan tetap pilih Galaxy Tab 7.0 Plus.. memandangkan aku dapat dengan harga murah.. Tapi still kene hati hati.. hope tak kene tipu..

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

Leave a Comment

CommentLuv badge