i & Lifestyle

Ilmu Ghaib 5 Saat.. Phewww

Written by Norfanil

Ramai yang akan mengaitkan seorang guru silat yang terkenal di Merapoh dengan ilmu serta kehandalan yang dimiliki kerana dia tidak perlu menaiki kenderaan untuk ke Kelantan,

“Memang saya boleh ke Kelantan dalam tempoh tidak sampai lima saat. Kalau tidak percaya, saya boleh buktikan,” kata Ismail Abdullah, 68, yang menetap di Kampung Mentara Baru, Merapoh, dekat sini.

Kata Ismail, bukan niatnya untuk bermegah dan berbangga, tetapi memang bukan sesuatu yang sukar baginya ke negeri jiran itu.

Jangan terkejut, Ismail bukan menggunakan ilmu hitam tetapi disebabkan rumah beliau terletak betul betul di garisan sempadan Kelantan dan Pahang membuat kan Ismail boleh memasak di Kelantan dan tidur di Pahang dalam sekelip mata… =)

“Kalau mengikut sijil kelahiran, saya orang Kelantan, tetapi saya merasakan saya orang Pahang kerana sebahagian besar dari hidup saya dihabiskan di negeri itu,” katanya.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge