i & Lifestyle

Homestay di Kuala Lumpur sempena Hari Konvokesyen Universiti Malaya

Homestay di Kuala Lumpur
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hi,

Menjelang beberapa hari lagi, Festival Konvokesyen Universiti Malaya 2014 akan bermula. Aku adalah salah seorang graduan yang meraikan hari Konvokesyen.

Memandangkan ini sejarah dalam keluarga kami dimana 2 orang ahli keluarga akan berkonvo di UM serentak, terpaksa mencari homestay berdekatan Universiti Malaya.

Tak boleh nak sewa hotel, sebab ramai. Jadi cari homestay la senang. Boleh duk ramai-ramai satu keluarga besar.

5 lokasi homestay berdekatan Universiti Malaya

  • Petaling Jaya
  • Pantai Dalam
  • Bangsar
  • Jalan Klang Lama
  • Damansara
  • Jalan Syed Putra

Kelima-lima menjadi tumpuan untuk menyewa homestay semasa hari konvokesyen Universiti Malaya akan tetapi homestay di beberapa kawasan ni mungkin mempunyai harga sewaan harian yang agak tinggi antara RM200- RM500 sehari.

7 Homestay di Kuala Lumpur Berdekatan UM

1- Mutiara Homestay, Jalan Klang Lama

Lokasi :
Mutiara Apartment,
Taman Pasir Permata,
Batu 3 1/2, Jalan Klang Lama,
58200 Kuala Lumpur.

(Coordinates: N03°04.958′ / E101°40.089′)

Sewa : RM170/night

Azhar : 013-3234 885
Fazilah : 019-2028 460

Untuk maklumat lengkap : Ibilik

2- Guest House Kuala Lumpur

Lokasi:
Lorong Syed Putra Kiri,
off Jalan Syed Putra,
Kuala Lumpur.

Harga : RM200/night, Next day RM150

Contact : 0123443897

Maklumat lanjut www.kualalumpur-apartment.com

3- Homestay Damansara Jaya

Lokasi:
No. 114, Jalan SS22/2,
Damansara Jaya,
Petaling Jaya,
Selangor.

Harga : RM350/night

Maklumat lanjut : iBilik

4- Apartment Millennium Place

Lokasi:
Millennium Place,
Jalan 14/1,
Seksyen 14,
Petaling Jaya,
Selangor.

Harga : RM200

Maklumat lanjut : iBilik

5- Norsma Homestay

Lokasi:
Palma Perak Apartment,
No. 209A, Jalan Cecawi 6/6,
Kota Damansara,
Selangor.

Harga : RM200


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Maklumat lanjut : iBilik

6- A&F Homestay @ Tropics F26

Lokasi:
Tropics @ Tropicana City Mall,
Jalan SS 20/27,
Petaling Jaya,
Selangor.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Harga : RM250/night

Maklumat lanjut : iBilik

7-Homestay At Park Avenue PJ South (For Muslims)

Lokasi:
Petaling Utama, Petaling Jaya

Harga : RM250/night

Maklumat Lanjut : iBilik

 

Kalau ikutkan banyak sebenarnya, murah dengan mahal je. Nak tengok lagi banyak homestay di Kuala Lumpur boleh ke link berikut : Homestay di Kuala Lumpur.

Oh, by the way, nanti kami akan stay dekat Mutiara Homestay. 3 hari 2 malam. hehe. Selamat mencari homestay!

 

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge