i & Lifestyle

Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati! Semput wehh!

Hiking Bukit Tabur
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hi,


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Aktiviti hiking yang pertama tahun ni adalah di Bukit Tabur yang terletak di Taman Melawati. Memang tak ada plan nak pergi hiking Bukit Tabur, sehari sebelum baru decide. Itu pun kawan housemate yang ajak.

Pukul 8 pagi kami siap, dan bergerak ke Taman Melawati. Ingatkan sampai nak terus hiking. Rupanya berhenti dulu di kedai mamak pekena roti canai! hhhahaha. Sengal tak sengal. Masa tu dah pukul 9 lebih,

Dalam pukul 10 kami mendaki melalui track tabur east! East lebih mencabar dari West. Perjalanan mengambil masa dalam 1 setengah jam. Penat? Boleh tahan sebab dah lama sungguh tak buat kerja gila macam ni.

Hiking Bukit Tabur

Gaya kanak-kanak yang teruja nak panjat Bukit Tabur

Boleh dikatakan memang penat gila la hiking Bukit Tabur sebabnya aku dah lama dah tak panjat gunung. Fitness pun dah entah kemana. Maklum la sekarang hidup makan tidur makan tidur. Mana nak fit.

Boleh tahan curam track yang kami lalu ni, termengah-mengah. Dan paling disaster air aku sebotol habis sebelum sampai ke puncak. Memang betul-betul dehydrate. Lagi satu, 2 3 hari sebelum pergi hiking memang aku kurang minum air. Sebotol air 2 hari baru habis. Gila tak dehydrate. Mujur ada housemate.

Kami pergi dalam 8 orang. 2 perempuan 6 lelaki. Terima kasih la kerana menjaga kami dari awal sampai akhir. Sanggup tunggu kami yang terserlah kepenatan.

Tapi bila dah sampai puncak, syok gak walaupun matahari dah naik masa tuh. Panas weh. Masa kami mendaki tu tak ramai macam broga. Best la tak serabut. Yang ada pun murah hati bagi moral support!.

Alhamdulillah.. Akhirnya sampai juga di puncak Bukit Tabur, Taman Melawati.

Hiking Bukit Tabur East 4

Gaya budak-budak mintak wefie! haha

Masa turun sekejap je. Dalam 30-45 minit. Kejap je. Keluar ikut mana entah. Yang pasti melalui gate rumah orang kaya Taman Melawati. Ingatkan jauh rupanya dekat je. Mujur sempat sampai bawah sebelum tapak kasut tercabut. Heh. Buat hal dia. Kasut dah bertahun, memang patut la tercabut kan?


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Hiking di Bukit Tabur 2014-1-1

Hiking Bukit Tabur East 7

About the author

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge