i & Travel

Have Fun at Lotte World, Korea Theme Park – Day 10

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Updated : 20 Jun 2012

Lotte World Korea Theme Park..

Lotte World is a major recreation complex in Seoul, South Korea. It consists of the world’s largest indoor theme park (a Guinness World Record) which is open all year around, an outdoor amusement park called “Magic Island”, an artificial island inside a lake linked by monorail, shopping malls, a luxury hotel, a Korean folk museum, sports facilities, and movie theaters all in one place.

Opened on July 12, 1989, Lotte World receives over 8 million visitors each year and is considered along with Tokyo Disney Resort as one of the world-class theme parks in Asia.

Lotte World can be easily accessed from Jamsil Station, on Line 2 and Line 8 of the Seoul Subway. Located near the park is Seok-Chon Lake.

– Wikipedia

DSC_0457

DSC_0525

DSC_0660


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

DSC_0681

DSC_0692

DSC_0745

DSC_0768

P1030115

P1030126

P1030150

P1030185

P1030231

P1030266


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

SAM_0130

All in memories.. first time ever playing theme park for free!!!!..

Thanz to Daejin Univercity! , Mr.Yoon, and all PMs!!!

—————————————–

Hai.. Saje je Updated gambar dengan watermark.. huhu.. Mengenangkan kisah lalu sangat sangat menyeronokkan. Dah 4 bulan berlalu, kenangan manis di Korea bersama pelajar Cultural Camp masih dalam ingatan..

Lotte World Theme Park Korea.. Genting Highland pun tak pernah main semua ni, tapi kat korea Lotte World dah try.. Jauh tuh.. haha.. Apa apa pun, terima kasih pada Daejin Universiti yang taja kami untuk main kat Lotte World Theme Park.

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge