Assaalamualaikum..

Apple telah keluarkan Iphone siri baru semalam iaitu Iphone 5c dan Iphone 5S.. Untuk Iphone 5s, yang membezakan dengan Iphone sebelum ni iaitu Iphone 5 iailah processor yang di tambah kepada A7 64 bit untuk Iphone 5s. Selain itu apa yang menarik dengan Iphone 5S adalah dilengkapi pengimbas ibu jari untuk memudahkan anda memberli di AppleStore tanpa perlu memasukkan kata laluan.

Dalam masa yang sam IOS 7 juga di perkenalkan untuk Iphonse 5c dan 5s. Bagi pengguna Iphone anda boleh mengemaskini ke IOS 7 bermula 18 September 2013.

Iphone 5s akan mula di jual bermula 20 September 2013 pada harga yang di sasarkan USD 649 (RM 2126).. tapi di apple store masih lagi tiada harga yang di tetapkan.. Cuma di Singapore harga Iphone 5s telah di tetapkan. (Tengok gambar paling bawah..)

Spesifikasi Iphone 5s

  • A7 cip pemprosesan berasaskan 64-bit
  • 3 Warna – Emas, Putih (silver), Kelabu.
  • Ultrafast LTE wireless.
  • 8-megapixel iSight (Dua LED untuk flash)
  • pengimbas cap jari (TouchID)
  • Mod burst (merakam sehingga 10 rakaman dalam sesaat)
  • SloMo (merakamkan video HD (720p) pada kadar 120fps)
  • Sistem operasi : iOS 7

Fungsi camera :

  • 8 megapixels with 1.5µ pixels
  • ƒ/2.2 aperture
  • Sapphire crystal lens cover
  • True Tone flash
  • Backside illumination sensor
  • Five-element lens
  • Hybrid IR filter
  • Autofocus
  • Tap to focus
  • Face detection
  • Panorama
  • Burst mode
  • Photo geotagging

Harga iPhone 5s 2 Harga iPhone 5s 4 Harga iPhone 5s 3

Harga Iphone 5s dan Iphone 5c di SIngapore.

harga iphone 5s singapore
Tmes with RM2.60

p/s: apa yang aku suka tentang IPHONE 5S, warna phone yang sangat exclusive. Nampak mewah.. Suka kaler gold…

2 COMMENTS

    • iphone 5c yang dikatakn meniru nokia? haha.. memang cantik terutama mereka yang minat warna..
      takpe clone pun, janji tahan lama..
      kawan saya pakai clone dah 3 tahun tak tukar..
      clone pun nampak mcm ori luarannya..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge