Facebook perkenalkan Album Photo Contributor
Facebook perkenalkan Album Photo Contributor

Awal bulan lepas aku pergi Misi Banjir 2014 Trip 4 ke Temerloh (Klik untuk lihat album). Hari ini baru berkesempatan nak upload semua gambar misi banjir.

Baru aku terperasan feature baru dari facebook ni dimana kita boleh add contributors untuk kongsi gambar dalam album yang sama.  Dah boleh make it shareable album!

Facebook Album Photo Contributor

Jap, Feature Album Photo Contributor ini dah lama atau pun baru ye? Sebab aku baru tahu.. hahaha

Ada dua tempat kita boleh tengok features ni, 

  1. Semasa create album
  2. Selepas publish album
Facebook perkenalkan Album Photo Contributor
Ini semasa upload gambar dalam album. Ada option untuk di tick dan untick!

Jadi senang la lepas ni kalau pergi Trip ke mana mana, semua orang yang pergi trip boleh masukkan gambar trip dari kamera masing-masing.

Semakin mudah dah sekarang.. Lepas ni boleh share album je..tak perlu dah minta kawan bagi pandrive ataupun transfer ke hard disk!.

Facebook perkenalkan Album Photo Contributor
Ini selepas aku upload gambar dalam album, ada function ‘Change to Shared Album’

Ok.. lepas ni tak perlu dah susah payah aku mintak gambar korea, nak senang aku buat album dan minta dieorg share kat situ..

Terima kasih la facebook buat features baru ni!.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge