i & Gajet

Facebook Album Photo Contributor. Kumpul dalam satu album!

Facebook perkenalkan Album Photo Contributor
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Awal bulan lepas aku pergi Misi Banjir 2014 Trip 4 ke Temerloh (Klik untuk lihat album). Hari ini baru berkesempatan nak upload semua gambar misi banjir.

Baru aku terperasan feature baru dari facebook ni dimana kita boleh add contributors untuk kongsi gambar dalam album yang sama.  Dah boleh make it shareable album!

Facebook Album Photo Contributor

Jap, Feature Album Photo Contributor ini dah lama atau pun baru ye? Sebab aku baru tahu.. hahaha

Ada dua tempat kita boleh tengok features ni, 

  1. Semasa create album
  2. Selepas publish album
Facebook perkenalkan Album Photo Contributor

Ini semasa upload gambar dalam album. Ada option untuk di tick dan untick!

Jadi senang la lepas ni kalau pergi Trip ke mana mana, semua orang yang pergi trip boleh masukkan gambar trip dari kamera masing-masing.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Semakin mudah dah sekarang.. Lepas ni boleh share album je..tak perlu dah minta kawan bagi pandrive ataupun transfer ke hard disk!.

Facebook perkenalkan Album Photo Contributor

Ini selepas aku upload gambar dalam album, ada function ‘Change to Shared Album’

Ok.. lepas ni tak perlu dah susah payah aku mintak gambar korea, nak senang aku buat album dan minta dieorg share kat situ..

Terima kasih la facebook buat features baru ni!.

#

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network