i & Lifestyle

Entry Khas : Selamat hari ibu, mama!

Selamat hari ibu mama tersayang 2
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Selamat hari ibu..

Itu yang saya baca 2 3 hari ni di facebook. Nak bercerita kisah saya yang dulu masa kanak kanak dan remaja sangat sangat susah nak tunjukkan kasih sayang terutama pada mama dan papa.. Saya sendiri tak tahu kenapa. Mungkin masa tuh terasa malu.. pelikkan.. nak bersayang ngan mama papa sendiri pun malu..teringat cerita-cerita dalam novel. “oh sweet nye dapat family macam tuh”.. itu lah yang saya selalu imagine kan..

Masa sekolah dulu ada satu program.. Tak silap saya program khas untuk UPSR. Masa tuh saya dengan kakak saya yang join sebab kakak saya darjah 6 saya darjah 5. Ada satu malam slot berkasih sayang (tak tau nama apa).. Tapi agenda dia, dia panggil ibu bapa kami semua datang.

Malam tuh mama yang datang. Dieorg pasang lagu syahdu (lupa lagu apa) tapi mugkin ada kaitan dengan jasa ibu bapa, sampai masing masing menitik air mata, menangis bersungguh sungguh.. tapi saya sedaya upaya tahan supaya tak menitik air mata. At the end, masing-masing berpelukan, tapi saya macam tak bersungguh sungguh nak peluk mama saya, kes malu.. Mama pulak sungguh-sungguh tarik saya.. haha..

Kami adik beradik pun memang macam tuh. Memang tak nampak dan tak tau nak tunjuk kasih sayang. Sampai saya masuk sekolah menengah baru la nampak berubah sikit. Sebelum masuk sekolah salam dulu ngan mama sambil cium pipi kiri kanan. Masa tuh along saya dah remaja, dia pun buat benda sama. Sehingga masuk matrik. Cuma kami adik beradik salam macam biasa cium tangan..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Sekarang masing masing dah besar, saya rasa masing masing dah tunjuk kasih sayang masing masing. Serius macam tak percaya. Dulu dengan mama je cium pipi, sekarang dengan papa sekali cium pipi.. Bukan papa sahaja dengan along sekali kami cium pipi. Hiikhikhik..

Yang terbaru memang tak sangka, along wish Hari Ibu kat mama macam ni. So sweet. Terharu sangat baca. sebak…

selamat hari ibu mama

selamat hari ibu mama

Terasa sedih juga sebab dulu tak macam ni.. Lebih bahagia sekarang dengan keluarga yang sangat menyayangi. Serius terasa family kami macam dalam novel. Lagi lagi sekarang mama ngan papa akan terima menantu sulung kak Laila.. Hopefully, makin ceria dan bahagia kelurga kami..

Untuk mama, selamat hari ibu. Mama guru dan ibu kepada kami semua sampai bila bila…. Walaupun apa jadi anak-anak tetap ada bersama dengan mama. Semoga mama kuat terus menghadapi semua ni.. Dugaan untuk kita sekeluarga tapi Allah bagi kita bertambah kasih sayang ..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Selamat hari ibu! Kami sayang mama.. We LOVE YOU, I LOVE YOU! dan Selamat hari ibu untuk semua ibu ibu di dunia..

Selamat hari ibu mama tersayang 3

Lovely family~ Kami yang berlainan ragam dan perangai setiap sorang.. not match at all.. but i love them so much.

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

Leave a Comment

CommentLuv badge