i & Lifestyle

Dugaan Aku Hadapi Tak Seberat Mereka Hadapi

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Satu dugaan berat menimpa semasa aku sedang bertempur dengan exam.. Hanya Allah yang tahu betapa susah nya nak hadapi bila berdepan dengan exam… Hati yang hancur, mood tak dak,.. air mata turun tak berhenti henti.. tapi semua aku serah kepada Allah..dan Alhamdulillah.. Aku masih boleh mengawal keadaan…

 

Selepas 2 minggu menyepi dari facebook sendiri .. hari ini aku pergi ziarah blog kawan kawan..dan paling tak sangka kawan kawan aku lagi hebat dugaan yang datang pada mereka…

 

Seorang kawan blogger, abg Ady, baru sahaja di timpa musibah, dimana rumah keluarga beliau terbakar beberapa hari lepas.. Serius aku tak tahu.. Selepas membaca post abg ady baru aku tahu akan hal tuh..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

Sebelum ini Ammar… kes yang sama.. Berat dugaan mereka tempuh nak dibandingkan dugaan yang aku terima.. dugaan hanya melibatkan aku seorang, tetapi mereka seluruh keluarga terlibat, hilang tempat tinggal..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

Bila kita rasa kita takleh nak tanggung dugaan yang kita terima, ingatlah, orang lain dugaan yang mereka hadapi lagi besar dari kita.. lagi teruk daripada kita.. Tapi kenapa mereka kuat dari kita? Kerana mereka tahu dugaan yang datang hanya untuk menduga iman mereka.. Allah sayangkan kita, sebab tuh dugaan datang pada kita.. Supaya kita kembali kejalanNya..

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge