i & Lifestyle

Download Lagu Raya Terbaru dan Lama

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Yeaahh!! Raya dah datang.. bertaburan lah juga mereka mereka yang mengoogle Download Lagu Raya 2013, Download lagu raya lama, Download Lagu raya terbaru, download lagu raya…. Jumpa? Saya pun selalu cari lagu raya, tapi diam diam sudah.

Lagu raya paling best pastinya lagu raya yang lama lama, itu pasti. lagu Suasana Hari Raya dari Anuar Zain dan Elena menjadi kegemaran termasuklah lagu balik kampung.

Dulu saya dan family suka dengar lagu dari album lagu raya Cahaya Aidilfitri dari Digitally Remastered keluaran tahun 1997.. Semua lagu lama lama, termasuk P.Ramlee, Sanisah huri, Black Dog Bon dan lain lain

Album Cahaya Aidilfitri
1.Various Artists – Takbir Hari Raya (1:00)
2. P. Ramlee – Dendang Perantau (2:41)
3. Saloma – Selamat Hari Raya (2:36)
4. Sanisah Huri – Aidil Fitri (3:40)
5. Black Dog – Cahaya Aidil Fitri (3:43)
6. Sharifah Aini – Suasana Hari Raya (2:23)
7. Aman Shah – Kepulangan Yang Dinanti (3:44)
8. Krisya – Satu Hari Dihari Raya (3:45)
9. Sudirman – Dari Jauh Ku Pohon Maaf (3:45)
10. Rahim Maarof – Kepulangan Abadi (5:38)
11. Fazidah Joned – Selamat Hari Raya (2:35)
12. Ahmad Jais – Selamat Hari Raya (2:32)
13. Rafeah Buang – Bila Takbir Bergema (2:40)
14. D.J.Dave – Menjelang Hari Raya (3:23)
15. Halil Chik & Trio Manja – Lenggang Mak Limah (3:23)
16. Uji Rashid & Hail Amir – Seloka Hari Raya (2:57)
17. Rahimah Rahim – Selamat Berhari Raya (3:30)
18. Khairil Johari Johar – Sepasang Kurung Biru (4:16)
19. Sheila Majid – Hari Mulia (4:23)

Album Selamat Hari Raya 2007
1. New Boyz,Sofaz,Lips & Saidatul Erma – Manis-Manis Lebaran (4:54)
2. Aznil Hj. Nawawi – Fajar Di Pagi Raya (4:19)
3. Siti Nurhaliza – Anugerah Aidilfitri (4:20)
4. New Boyz – Selamat Hari Raya (4:27)
5. Saidatul Erma – Syahdu Lebaran (3:56)
6. Siti Nurhaliza – Nazam Lebaran (6:17)
7. Noraniza Adris – Halal Bihalal (4:34)
8. Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran (3:58)
9. Liza Hanim – Di Pagi Mulia (4:34)
10. New Boyz – Di Hari Raya (5:12)
11. Sofaz – Inilah Harinya (4:17)
12. Aqasha – Musafir Di Aidilfitri (5:29)

Album V.A – Nur Syawal (2004)
1. Various Artist – Ayat Al – Quran (Al – Baqarah 83) , Qasidah & Narration (2:40)
2. Hijjaz – Rahmat Ramadhan (3:44)
3. In – Team & Unic – Kemuliaan Ramadhan (4:12)
4. Hijjaz – Sinar Ramadhan (3:49)
5. Unic – Muhasabah Ramadhan (4:37)
6. Hijjaz – Ramadhan Bulan Berkat (3:00)
7. Unic & Mestica – Hikmah Bulan Mulia (4:17)
8. Various Artist – Takbir Hari Raya (2:23)
9. In – Team & Unic – Track09 (4:44)
10. In – Team – Kemaafan Di Aidilfitri (4:30)
11. Hijjaz – Salam Kemaafan (3:56)
12. Hijjaz – Sekuntum Kemboja Yang Gugur (4:40)
13. In – Team & Unic – Zapin Hari Raya (5:40)
14. Hijjaz, In – Team, Unic, Mestica – Senandung Aidilfitri (4:37)

Album Sinar Lebaran (2009)
01. Sinar Lebaran (Noryn Aziz) (lagu baru)
02. Dengan Nafasmu (Ungu)
03. Takkan Berpaling DariMu (Rossa)
04. Kembali Untukmu (Kotak)
05. Aku Tak Sempurna (Intan Nuraini)
06. Taqwa (Intan Nuraini, Revalina S Temat & Melanie Putria)
07. Gema Lebaran (Erra Fazira)
08. 5 Waktu (Yuni Shara)
09. Manis Manis Lebaran (New Boyz, Sofaz, Lips & Saidatul Erma)
10. Ingatan Di Hari Raya (Sofaz)
11. Nazam Lebaran (Siti Nurhaliza)
12. Di Lebaran Yang Ini (Indah Ruhaila)
13. Di Hari Raya (New Boyz)14. Anugerah Aidilfitri (Siti Nurhaliza)
15. Semua Kerena Mu (Revalina S Temat)
16. Aidilfitri Di Alaf Baru (Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, Liza Hanim & Anis Suraya)


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Ini album lagu raya yang saya ada. Tak perlu download lagu raya dah. Tapi kalau nak download pun, link yang saya curik dari blog lain hanya untuk simpanan saya.. Saya takkan keluarkan lagi di blog ini.. Sebab apa?

download lagu raya

Cun tak? Dapat surat kasih sayang.. Direct terus ke hosting provider blog saya.. Netkl.. hahaha.. terima call lagi tau.. Almaklumla, client net kl ni degil.. lepas ni jangan buat lagi. Pengajaran.. Surat kasih sayang ni 5 muka surat taw…grrrr


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Nota Norfanil: Maaf link download lagu raya tiada di sini..

 

About the author

12 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge