Assaamualaikum…

Huh.. Hari ni nak gitau sikit info cara nak download Album Gambar Facebook dengan mudah tak kira la album facebook sendiri atau pun album facebook kawan.

CIk Norfa download Album Gambar Facebook Kawan sebabkan dulu rumah sewa cik Norfa kena pecah masuk, sekali ngan laptop kena kebas. SO semua gambar trip ke Pulau perhentian dan Korea hilang begitu saje. Boleh katakan cik Norfa the one yang gather all the photos, suddenly hilang semua..

So cik Norfa terpaksa download gambar dari kawan melalui facebook, untuk tidak menyusahkan ganggu depa. Hanya dengan menggunakan website facebook2zip, sekejap je gambar dah di download.. tak perlu nak selongkar satu satu dan save as satu satu

Cara download album gambar facebook

  • Masuk ke laman web http://facebook2zip.comlink kan dengan facebook anda.
  • Pilih kawan untuk download album depa
  • Pilih album mana yang ingin di download, klik dan tekan download (limit gambar 600)
  • Tunggu dia downloading sampai habis, dan button download hijau akan muncul.
  • Klik button downlod hijau dan save.. Pastikan anda tulis nama file beserta .zip
  • Siap!!!

theme 2

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge