Personal

Daun dan Batang Saderi, di jadikan Pewangi dalam Bilik..

daun-saderi.jpg
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum…

Daun saderi.. Oit.. ada yang tak kenal daun dan batang saderi ke? Heh. Aku pun baru tahun lepas kenal daun saderi dan batang saderi. Masa tuh aku pi makan sup kat kedai kawasan rumah aku ni, dan aku ternampak lah batang saderi yang di hiris hiris ada dalam sup.. Selama ni aku kat rumah, kalau mama buat sup tak pernah letak batang saderi.. tak pernah guna batang sadera sebagai sayur..

Tapi sejak aku rasa kesedapan batang saderi, boleh dikatakan semua masakan aku masukkan batang saderi. Buat nasi goreng, buat mee goreng, buat sup bebola, dan masak maggie.. Omelette pun aku letak tau..Sedap weh. Sumpah sedap..

First time aku beli batang saderi dekat Carefour, aku tak tau nak letak dekat mana. Dalam peti penuh semacam je.. So aku decided letak dalam bilik… Tak pernah di buat orang letak sayur dalam bilik. kan? Bila aku letak dalam bilik, aku bau harum semacam je.. Masa tuh la aku dapat idea untuk jadikan batang saderi sebagai pewangi bilik aku..  Batang saderi pun tak cepat layu, sebab bilik aku mengadap matahari…

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Tapi wangi weh.. sumpah tak tipu!!.. hahaha.. kalau korang tak caya try la..letak dalam bilik tau Hehe .. Ermm.. sempat aku google, banyak jugak khasiat daun saderi dan batang saderi ni…  Daun saderi ada Vitamin A sangat tinggi.. Batang saderi pulak ada vitamin B1, B2, B6, vitamin C dan kaya kalium, asid folik, magnesium, besi, fosforus, natrium dan asid amino… Banyak nya kasiat.. aku baru tahu.. heh

daun-saderi.jpg

Daun Saderi.. Dah 4 hari dalam bilik.. Hijau jee..

Untuk dapatkan maklumat mengenai khasiat jus saderi, boleh ke [ sini ]

p.s: ada ke kat sini wat daun dan batang saderi sebagai pewangi? hehehe

#

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network