i & Lifestyle

Dad, Where Are You Going…

Written by Norfanil

Assalamualaikum…  sedap pulak layan rancangan KOREA “Dad, Where are you going”.. hahahah.. melekat sampai sekarang sejak astro kena potong ni.. Tengok tv dah tak best, so layan la Dad where are you going, sambung dari laptop ke tv guna HDMI.. syok!!

Dad, Where are you going ni rancangan dia best sebab dia melibatkan pelakon, atlet dan juga personality bersama anaknya dalam misi travel dan menyiapkan tugasan yang di berikan..

Boleh di katakan dalam misi yang di beri dalam rancangan ini nak tengok kebolehan anak mereka dan mencari karakter tersembunyi anak mereka supaya lebih mengenai. Selepas tengok beberapa episod boleh dikatakan rancangan “Dad, where are you going” ni berjaya sebab ye la, artis, personalitikan busy sampai tak dapat luangkan masa, nak rapat dengan anak pun susah.. So agak bagus buat rancangan macam ni…

‘Dad, Where Are You Going‘, ‘Appa Oddiga’ a new variety show from MBC, which began airing on January 6th, 2013 after ‘I Am a Singer 2‘. It’s about five celebrity fathers and their young children going on various trips around the country. The kids are lovely and too cute and it would be my favorite program. Ratings constantly rose as the interaction between the children and their fathers, as well as a sparking romance between the children, gained attention. In this post I will review all about Dad, kid, and the review about this variety program.

Dad, Where Are We Going 2

5 Personaliti yang menjadi pilihan dalam rancangan Dad, Where are you going…

1. The cast consists of actor Sung Dong-il, 46 years old.

????????????????¬????????????????????????????

His son Sung Joon, 7 years old.

????????????????¬????????????????????????????

????????????????¬????????????????????????????

Sung Joon is such a cool kid but he listen his father as well. He’s good boy and afraid at his father at first but from this variety he realized that his father loves him.

2. MC/Broadcaster Kim Sung-joo, 41 years old.

????????????????¬????????????????????????????

His son Kim Min Gook, 9 years old.

????????????????¬????????????????????????????
????????????????¬????????????????????????????

He’s the older kid among other kids on this program but he a little bit childish or often to cry because something he doesn’t want it. Beside this, he is a good old brother to his dongsaeng (young brother/sister).

3. Actor Lee Jong-hyuk, 39 years old.

????????????????¬????????????????????????????

His son Lee Joon Soo, 6 years old.

????????????????¬????????????????????????????

Joon Soo is quite unique from the others. He is so cute when talk to his father and ask for something. I remember when he reply a question word, “왜?” (it means why?) with his cute and unique tone.

4. Professional soccer player Song Jong-kook, 34 years old.

????????????????¬????????????????????????????

His daughter Song Jia, 6 years old.

????????????????¬????????????????????????????

????????????????¬????????????????????????????

She’s the one and only girl in this program. So, she’s quite popular among the kids. She’s so cute, brave, and smart.

5. Singer/former member of Vibe, Yoon Min-soo, 33 years old.

????????????????¬????????????????????????????

His son Yoon Hoo, 7 years old.

????????????????¬????????????????????????????

????????????????¬????????????????????????????

His nickname is Hoo. Loves to eat. Brave, smart and Jia lover ㅋ ㅋ. He protects Jia often also his hyungs and dongsaeng.

Antara trip yang dilakukan, bercamping di permukaan ice, memasak untuk orang orang tua, menyediakan sarapan pagi dengan bahan yang di sediakan, rahsia jar dengan ketulusan.. dan macam macam.. Sungguh kelakar tengok anak anak depa.. tapi yang paling hensem Sung joon dan paling cantik Ah jia…

Nak tengok rancangan ini “Dad, Where are you going?” boleh tengok di Dailymotion.com..

Jom sambung layan! hehehehe..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge