i & Produk

Cuci Usus Mampu Kempiskan Perut Buncit. Hanya dengan Tea Tox

Cuci Usus Mampu Kempiskan Perut Buncit. Hanya dengan Tea Tox 2
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Hi,

Ada masalah nak kempiskan perut buncit? kalau tak ada, takkan anda tekan blog ini untuk cari cara atasi masalah perut buncit kan? Heh. Dah tau..

Untung anda baca artikel ni sebab saya nak kongsikan satu minuman yang mampu mencuci usus kita yang tak pernah dicuci sejak dewasa ni, sekaligus dapat kempiskan perut buncit.

Kebiasaanya lelaki yang dah berkahwin akan mengalami masalah perut buncit. Itu dulu. Sekarang yang tak kahwin pun dah ada yang perut buncit. Begitu juga dengan perempuan. Ada yang dah give up sebab orang ingat mengandung, padahal perut yang buncit.

Lepas ni tak perlu risau, sebab kita ada minuman detox untuk bersiskan usus dan kempiskan perut buncit secara tak langsung.

Kenapa ada masalah perut buncit?

Antara sebab ada masalah perut buncit ialah makan secara berlebihan tanpa kira sukatan gula dan lemak, gaya hidup pemakanan kurang sihat seperti mee segera, lepas makan terus tidur, tidak buat senaman dan usus yang tak pernah dibersihkan.

Sebelum tu, saya nak tanya.

  • Bila last bersihkan usus? Pasti tak tahukan.
  • Berapa kali membuang seminggu? Kalau setiap hari, alhamdulillah. Kalau seminggu sekali atau dua kali? Mungkin usus anda ada masalah. Terlampau banyak toksin dalam usus tanpa sedar.

Jaga-jaga, usus bermasalah mempunyai toksin menyebabkan kadar metabolism menjadi perlahan dan tidak berfungsi dengan baik. Sekaligus boleh membawa  kepada parasit, penyakit kanser, kerak dan cacing.

  • Dan saya nak tanya lagi, bila last makan ubat cacing? haaaa.. saya tahu. Jawapannya waktu sekolah. kan? hehe

Ramai yang tak ambil berat pasal ni. Bila dah dapat penyakit, baru la nak berjaga-jaga.

Untuk yang tak tahu, KANSER USUS pembunuh ke-3 tertinggi di MALAYSIA!

.

Siapa yang rasa tak bahaya tak jaga usus, memang SILAP!

Jadi macam mana?

Apa perlu dibuat untuk cuci usus dan kempiskan perut buncit ni?

Kita contra balik.

Cara penjagaan usus dan kempiskan perut buncit!

  1. Kurangkan makan makanan segera.
  2. Kontrol makanan bergula dan berlemak.
  3. Rajinkan diri bersenam.
  4. Bersihkan usus dengan minuman detoks iaituTea Tox.

Apa benda minuman Tea Tox ni?

Tea Tox ni merupakan gabungan bahan semulajadi diadunkan khas untuk tujuan detoks. Menyahtoksinkan dan mengeluarkan sisa dari usus kita.

Kandungan dalam Minuman Tea Tox ini adalah bahan semula jadi iaitu Ekstrak Teh Hijau, Extrak Limau, Extrak Epal, Psyllium Husk dan Germa Gandum. Setiap bahan ada kelebihan sendiri. Nak tahu? Boleh baca di >> SINI << .

Jadi bila minum Tea Tox ni mengikut sukatan seperti disarankan, insyaAllah takkan ada lagi masalah tak membuang. Gerenti esok, akan membuang segala makanan yang degil taknak keluar. Sebab Tea Tox ni peranan dia CUCI dan BUANG.

Cuci Usus Mampu Kempiskan Perut Buncit. Hanya dengan Tea Tox

Bagusnya Tea Tox untuk

  1. Membersihkan usus.
  2. Membuang Toksin dalam badan
  3. Melancarkan proses pencernaan
  4. Membantu buah pinggang untuk menapis darah
  5. Meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu
  6. Membuang bahan buangan dari pundi kencing.

Pengalaman minum Tea Tox

Setiap produk yang saya guna, memang saya akan try and error. Tea Tox ni jenis serbuk yang perlu dibancuh dengan air.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Kalau ikut dari arahan kat jar Tea Tox ni, sukatan yang betul adalah 1 1/2 skup dengan 150 ml air. Perlu di gongcang sekuat hati ye. Supaya bleh larut. Kalau tak larut, nanti tak lalu pula nak minum. Ramai yang kata sedap. Tapi saya tetap kena tambah perisa seperti sunquick etc.

Experimen saya, minum 1 skup sahaja dengan 150 ml air. Bila minum 1 skup sahaja, tindak balas dia tak cepat. Makna kata, saya minum 1 skup sebelum tidur, dan tindak balas saya terima adalah pada waktu tengah hari. Dan-dan tengah hari waktu lunch sakit perut. So kena membuang.

Experimen kedua saya, minum 1 1/2 skup seperti yang disarankan. Dan natijahnya, bangun-bangun pagi terus sakit perut.

Sebenarnya sangat bagus, setiap pagi membuang, memang disarankan untuk membuang, baru kita akan kekal sihat dan berat akan maintain. Tak caya cuba buat. Dan toksin dalam usus pun akan berkurang.

Dan masa saya pergi preview Tea Tox ni, Pengasasnya Ismail Abu Hassan kata, kena minum setiap malam selama dua minggu. Tapi saya tak buat! haha..Sebab nya, sejak saya minum pertama kali, saya membuang setiap pagi selama 2 hari. Jadi untuk tidak membazirkan Tea Tox saya, saya minum selang 2 hari. Jimat jimat hahaha..

Cuci Usus Mampu Kempiskan Perut Buncit. Hanya dengan Tea Tox 3

Bersama Pengasas Bless Mania Tea Tox, Ismail Abu Hassan dan En. Mus selaku Ketua Pemasaran Online. Terima kasih.

Dan alhamdulillah, saya suka bila dapat cuci dan buang toksin ni. Rasa ringan badan. Usap-usap perut pun dah tak buncit. Ye la, sebab kita dah tak kumpul makanan lama-lama kat perut. Asyik cuci dan buang je.

Ini testimoni orang lain, kalau tak percaya dengan apa yang saya cakap.. heh.

Bagi anda yang nak cuba boleh cuba hubungi no dibawah. Memang tak rugi minum Tea Tox dari Bless Mania ni.

Cuci Usus Mampu Kempiskan Perut Buncit. Hanya dengan Tea Tox

Atau guna link ini untuk membuat pembelian

>> www.blessmania.com <<

#

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network