i & Produk

Country Chic Steak, dengan Sos Cendawan di Kenny Rogers

country chic steak kenny rogers roaster
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalmualaikum..

Sihat? heh.. Korang ni kalau tengok tajuk makanan terus sihat.. Ni nak habaq mai, beberapa hari lepas Cik Norfa sempat layan Kenny Rogers sepukul.. Dah lama benar tak makan Kenny Rogers.. Last tak silap bulan 12 lepas.. Tuh pun Mr. Peah yang belanja.. Tapi dapat pesanan ikhlas dari hati dia ” saya makan Kenny Rogers ngn awak bil RM60 ++ je.. Dulu kalau makan ngan Nadia, bil boleh sampai RM100.. bagus keluar ngan awak ni..” kata beliau… hhehehe..

Nak di jadikan cerita menu untuk santapan di Kenny Rogers minggu lepas adalah Country Chic Steak.. Mesti anda tak pernah dengar kan?  sebab nih menu baru!!…. biasanya kita selalu dengar dan familiar dengan Quarter Roasted Chicken, Half Rosted Chicken.. tapi kali ni takde quarter or half.. Yang ada a big chicken breast dengan sos cendawan yang pekat bersama herba..

Sekali pandang memang nampak kecik.. Sebab dilimpahi dengan sos cendawan.. tapi bila potong ala ala Chef di bahagian tengah.. Nah!!!.. tebal bukan main.. yang tak cukup terus jadi terlebih cukup… aish.. korang ni nampak gaya cam dah terliur je.. tengok!.. air liur penuh dalam mulut.. hahahaha…jangan marah.. jom layan  beberapa gambar yang sempat Cik Norfa snap…

country chic steak kenny rogers roaster

— Country Chic Steak with three side dishes and muffin

country chic steak kenny rogers roaster 2

— Zoom sikit bahagian ayam dia.. Eh..terliur nampak! ..hehehe

country chic steak kenny rogers roaster 3

— Nah.. itu dia.. Belahan dari bakal Chef.. Haha…Tebal Woi.. Jangan pandang dada ayam ni sebelah mata.. pandang dua belah mata.. =P.. Yummy yummy..

Cik Norfa paling suka dia punya sos… Sos cendawan betul betul menaikkan selera.. tak terlampau cair dan tak terlampau pekat. Sedap sedap je.. tapi kalau ditambah sos cili lagi sedap… dan di tambah pula dengan perapan herba pada ayam tuh.. tak puas makan malam tuh, walaupun kekenyangan terasa nak lagi makan sos cendawan tuh.. uishh…

Disebalik Country Chic Steak tuh, paling penting bagi anda adalah memilih three side dishes untuk di makan sekali dengan Country Chic Steak.. Memandangkan sos untuk Country Chic Steak dah berlemak dan akan menyebabkan anda muak terutama sekali mereka yang cepat terasa muak dengan makanan, di sarankan untuk anda memilih side dishes yang masam.. Macam Cik Norfa, on that day, Cik Norfa pilih baked bean, fruits dan corn + lobak merah.. Baked bean boleh menambahkan rasa masam dan mengurangkan muak..

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Untuk minuman dalam set Coutry Chic Steak ada tiga pilihan minuman ais blended.. Very Bery Wave, Kiwi Kisses dan Breezy Island.. Cik Norfa pilih Breezy Island.. Sedap sangat.. tak cukup satu k.. rasa nak order lagi… hehehe..tapi mujur boleh cover..

Breezy island Kenny Rogers Roaster

— Breezy Island

Mocha Chip Muffin Kenny Rogers Roaster

— And yeah!!.. The Muffin.. Mocha Chips Muffin!!.. Favourite!!

country chic steak kenny rogers roaster 5

— Masing masing tengah ambil gambar.. Diingatkan, kami tidak tergolong dalam kalangan Sakit Mental.. Harap Maklum.. =P

country chic steak kenny rogers roaster 6

— Dah habis dah santapan.. Garfu pun jadi lah.. Asalkan boleh gigit dan rasai titsan terkahir sos cendawan.. =P jangan marah.. heheehe.

End of Story…

country chic steak kenny rogers roaster 4

— Sehingga ke daging yang terakhir.. sedap sangat.. =P.. boleh tahan laju gak la Cik Norfa makan.. hahahhaa..

Untuk mereka yang nak gi terjah.. Harga Country Chic Steak hanya RM20.90 dan air minuman RM9.90 setiap satu… Nom nom nom… siapa lagi nak belanje saya lepas ni? Mr.Peah!!.. wait for me. =p… ini kali lah.. lagi sekali. gerenti bil bawah RM60 lagi.. =P

#

About the author

18 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network