i & Produk

Country Chic Steak, dengan Sos Cendawan di Kenny Rogers

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalmualaikum..

Sihat? heh.. Korang ni kalau tengok tajuk makanan terus sihat.. Ni nak habaq mai, beberapa hari lepas Cik Norfa sempat layan Kenny Rogers sepukul.. Dah lama benar tak makan Kenny Rogers.. Last tak silap bulan 12 lepas.. Tuh pun Mr. Peah yang belanja.. Tapi dapat pesanan ikhlas dari hati dia ” saya makan Kenny Rogers ngn awak bil RM60 ++ je.. Dulu kalau makan ngan Nadia, bil boleh sampai RM100.. bagus keluar ngan awak ni..” kata beliau… hhehehe..

Nak di jadikan cerita menu untuk santapan di Kenny Rogers minggu lepas adalah Country Chic Steak.. Mesti anda tak pernah dengar kan?  sebab nih menu baru!!…. biasanya kita selalu dengar dan familiar dengan Quarter Roasted Chicken, Half Rosted Chicken.. tapi kali ni takde quarter or half.. Yang ada a big chicken breast dengan sos cendawan yang pekat bersama herba..

Sekali pandang memang nampak kecik.. Sebab dilimpahi dengan sos cendawan.. tapi bila potong ala ala Chef di bahagian tengah.. Nah!!!.. tebal bukan main.. yang tak cukup terus jadi terlebih cukup… aish.. korang ni nampak gaya cam dah terliur je.. tengok!.. air liur penuh dalam mulut.. hahahaha…jangan marah.. jom layan  beberapa gambar yang sempat Cik Norfa snap…

country chic steak kenny rogers roaster

— Country Chic Steak with three side dishes and muffin

country chic steak kenny rogers roaster 2

— Zoom sikit bahagian ayam dia.. Eh..terliur nampak! ..hehehe

country chic steak kenny rogers roaster 3

— Nah.. itu dia.. Belahan dari bakal Chef.. Haha…Tebal Woi.. Jangan pandang dada ayam ni sebelah mata.. pandang dua belah mata.. =P.. Yummy yummy..

Cik Norfa paling suka dia punya sos… Sos cendawan betul betul menaikkan selera.. tak terlampau cair dan tak terlampau pekat. Sedap sedap je.. tapi kalau ditambah sos cili lagi sedap… dan di tambah pula dengan perapan herba pada ayam tuh.. tak puas makan malam tuh, walaupun kekenyangan terasa nak lagi makan sos cendawan tuh.. uishh…

Disebalik Country Chic Steak tuh, paling penting bagi anda adalah memilih three side dishes untuk di makan sekali dengan Country Chic Steak.. Memandangkan sos untuk Country Chic Steak dah berlemak dan akan menyebabkan anda muak terutama sekali mereka yang cepat terasa muak dengan makanan, di sarankan untuk anda memilih side dishes yang masam.. Macam Cik Norfa, on that day, Cik Norfa pilih baked bean, fruits dan corn + lobak merah.. Baked bean boleh menambahkan rasa masam dan mengurangkan muak..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Untuk minuman dalam set Coutry Chic Steak ada tiga pilihan minuman ais blended.. Very Bery Wave, Kiwi Kisses dan Breezy Island.. Cik Norfa pilih Breezy Island.. Sedap sangat.. tak cukup satu k.. rasa nak order lagi… hehehe..tapi mujur boleh cover..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 
Breezy island Kenny Rogers Roaster

— Breezy Island

Mocha Chip Muffin Kenny Rogers Roaster

— And yeah!!.. The Muffin.. Mocha Chips Muffin!!.. Favourite!!

country chic steak kenny rogers roaster 5

— Masing masing tengah ambil gambar.. Diingatkan, kami tidak tergolong dalam kalangan Sakit Mental.. Harap Maklum.. =P

country chic steak kenny rogers roaster 6

— Dah habis dah santapan.. Garfu pun jadi lah.. Asalkan boleh gigit dan rasai titsan terkahir sos cendawan.. =P jangan marah.. heheehe.

End of Story…

country chic steak kenny rogers roaster 4

— Sehingga ke daging yang terakhir.. sedap sangat.. =P.. boleh tahan laju gak la Cik Norfa makan.. hahahhaa..

Untuk mereka yang nak gi terjah.. Harga Country Chic Steak hanya RM20.90 dan air minuman RM9.90 setiap satu… Nom nom nom… siapa lagi nak belanje saya lepas ni? Mr.Peah!!.. wait for me. =p… ini kali lah.. lagi sekali. gerenti bil bawah RM60 lagi.. =P

About the author

18 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge