i & Lifestyle

Claim RM1.. Siapa pernah buat?

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Agak lama pula tak update blog. Sekarang makin bizi dengan kerja, study dan juga sukan.. Dengan RM1, apa kita boleh buat? Dulu masa kecik kecik pergi sekolah rendah, mama bagi RM1 je. Cukup untuk makan tengah hari mee goreng basah 1 pinggan RM0.50 dan air RM0.20. Sedap gilosss makcik kantin punya mee goreng basah, ada duit lebih makan 2 pinggan..

Tuh zaman dulu..

Zaman sekarang RM1 boleh beli apa ye? Nasi lemak pasar malam paling murah RM1.20.. Nasi lemak mapley pun rasa dah naik harga.. Budak kat sekolah makan mee goreng berapa ringgit? RM1? mahal dah sekarang…

Beberapa hari lepas aku terperasan kertas claim dari sebuah syarikat ni.. terkejut aku bila RM1 pun nak claim. Boleh tahan tergelak. Biasa secara peribadi, kalau aku la RM1 takde nya nak claim.  Nak  kene isi borang lagi, nak kena tampat resit lagi.. Huh,, ponat je.. Aku  Di tambah pulak ni claim cabut gigi dekat klinik kerajaan.. Haha.. kalau RM50 ok gak nak claim.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Tapi lain orang lain pandangan dia..

Mungkin sekarang harga barangan dah naik.. Ye la, gula naik, rokok naik, minyak naik. Kalau claim dapat beli rokok sebatang.. ye dak? hehe.. So setiap sen wang ringgit tuh sangat berharga… Tak kisah la RM1 pon. Itu duit kita kan.. So guna lah insentif yang diberikan untuk claim walaupun amount dia sedikit sebenarnya..

Siapa pernah claim RM1?

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge