i & Lifestyle

Claim RM1.. Siapa pernah buat?

Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum..

Agak lama pula tak update blog. Sekarang makin bizi dengan kerja, study dan juga sukan.. Dengan RM1, apa kita boleh buat? Dulu masa kecik kecik pergi sekolah rendah, mama bagi RM1 je. Cukup untuk makan tengah hari mee goreng basah 1 pinggan RM0.50 dan air RM0.20. Sedap gilosss makcik kantin punya mee goreng basah, ada duit lebih makan 2 pinggan..

Tuh zaman dulu..

Zaman sekarang RM1 boleh beli apa ye? Nasi lemak pasar malam paling murah RM1.20.. Nasi lemak mapley pun rasa dah naik harga.. Budak kat sekolah makan mee goreng berapa ringgit? RM1? mahal dah sekarang…

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Beberapa hari lepas aku terperasan kertas claim dari sebuah syarikat ni.. terkejut aku bila RM1 pun nak claim. Boleh tahan tergelak. Biasa secara peribadi, kalau aku la RM1 takde nya nak claim.  Nak  kene isi borang lagi, nak kena tampat resit lagi.. Huh,, ponat je.. Aku  Di tambah pulak ni claim cabut gigi dekat klinik kerajaan.. Haha.. kalau RM50 ok gak nak claim.

Tapi lain orang lain pandangan dia..

Mungkin sekarang harga barangan dah naik.. Ye la, gula naik, rokok naik, minyak naik. Kalau claim dapat beli rokok sebatang.. ye dak? hehe.. So setiap sen wang ringgit tuh sangat berharga… Tak kisah la RM1 pon. Itu duit kita kan.. So guna lah insentif yang diberikan untuk claim walaupun amount dia sedikit sebenarnya..

Siapa pernah claim RM1?

#

About the author

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network