Category Archives: TIP-TIP

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018 3

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018 | Tahun ni, 2018 adalah tahun iFlix diperluaskan lagi kerana menjadi salah satu saluran rasmi untuk Siaran Langsung Bola Sepak Malaysia. iFlix diberi kepercayaan oleh FAM untuk memancarkan perlawanan bola sepak secara live. iFlix mendapat kontrak selama 8 tahun bersama FAM dengan nilai RM480 Million […]

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan

5 cara atasi masalah kemurungan

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan | Dalam kehidupan kita sebagai seorang manusia memang akan ada hari ups and down. Itu lumrah. Semua orang akan rasa. Yang bezanya bagaimana kita jalani ups and down  ni dan elakkan diri dari masalah kemurungan. Kemurungan dikenali juga sebagai tekanan perasaan (depression). Ia merupakan penyakit psikologi tidak kira pada lelaki, wanita, […]

Cara Renew Roadtax Motor Mati Lebih 1 Tahun

Cara renew roadtax motor mati lebih 1 tahun

Cara Renew Roadtax Mati Selepas 1 Tahun | Kekangan masa, kekangan wang, berkerluarga dan tinggal di kediaman tinggi boleh jadi punca motor tak di digunakan dalam tempoh yang lama sehingga 5 bulan. Sampai roadtax mati pun tak ingat nak renew. Geleng kepala je la mampu. Masa mula-mula nak renew roadtax motor, ingat boleh renew di […]

8 Tip Untuk Menjadi Bakal Suami Yang Lelaki Perlu Tahu !

8 Tip Untuk Menjadi Bakal Suami Yang Lelaki Perlu Tahu ! | Berkahwin ni bukan benda main-main bro.  Banyak perkara kena ambil serius, bukannya main redah je. Fizikal dan mental kena kuat. Macam mana nak urus duit keluar masuk, itu semua kena ambil kisah jugak. Ini tak, asal ada duit je tahu nak habiskan je […]

Petua Hilangkan Sopak Garam Atau Dikenali Sebagai ‘Ludahan Jin’

Tip Hilangkan Sopak Garam. Sopak garam kalau kena memang merana sakit. Lagi lagi sopak garam ni boleh kena satu badan. Kalau yang dewasa kena boleh kuat lagi. Kalau anak-anak kena, kesiannya. Tak sanggup nak tengok. SOPAK GARAM Sejenis penyakit yang sering menyerang kita. Dalam waktu yang singkat, timbul tompok kemerahan di atas kulit dan rasa […]

11 Tip Saya Jimatkan Kos Kahwin – Puteri NurFarahin

Mencari Tips Jimatkan Kos Kahwin. Nak kahwin? Nak jimat? Tapi tak pasti nak buat macam mana kerana zaman sekarang ni semua benda mahal, semua barang harga semakin naik. Naik je harga minyak, automatik semua melambung. Penat fikir, penat plan.  Apa kata baca kisah Puteri Nurfarahin ini, bagaimana cara beliau plan jimatkan kos perkahwinan. Beliau baru […]

Senarai Photographer Wanita di Terengganu

Senarai Photographer Wanita di Terengganu. Mencari Photographer di hari bahagia macam dah jadi perkara wajib. Ye la, semua bakal pengantin impikan majlis terakam indah oleh photographer. Ada yang cakap, tak perlu. Tapi kalau mampu apa salahnya. Kan? Sekarang dah tak susah dah nak cari photographer wanita, bagusnya mereka ni sangat sesuai untuk pasangan yang segan […]