Category Archives: BLOG

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Assalamualaikum.. Tergerak hati nak masuk contest dari Hasrul Hassan mengenai Ilmu Blogspot Blogger Malaysia. Bagus contest macam ni. A least boleh bagi panduan untuk blogger blogspot malaysia.[pullquote]”Blogging is NOT a get-rich-quick-scheme, it is more like Work For Free A Long Time Then Reap Your Reward type of plan”[/pullquote] Sepanjang bertahun tahun aku guna blogspot sejak [baca lagi…]

Sampai Bila Nak Join Event Tak Berbayar?

Assalamualaikum… Sesi bercerita hari ni.. Ikut kan hari ni wordless wednesday. Tapi memandangkan aku hanya dapat access internet melalui PC lab je, terpaksa la aku bercerita.. Nak karang entry advertorial memang tak la sekarang. Gara gara bawak laptop abis bateri tapi tak bawak charger.. memang bagus sangat.. Kali ni nak bukak topic sikit pasal Event [baca lagi…]

Naikkan Like Fanpage, Tips dan Trick

Assalamualaikum… Aku tergerak nak buat entry selepas baca beberapa entry mengenai naikkan like facebook dari Hasrul Hassan dan juga Broblogger. Banyak benda aku nak cakap pasal ni.. Ni semua berdasarkan pengalaman aku sendiri sepanjang jadi Internet Marketer pada tahun lepas. Sekarang dah lepas jawatan tuh dah sebab malas.  Lagi satu sebab, selama ni aku buat untuk [baca lagi…]

Cara Iklan di Blog

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. selepas 3 bulan kembali menumpukan sepenuhnya pada blog, trafik di blog agak memberangsangkan untuk blog ini. Memang bukan senang nak maintain blog, tapi bila ada usaha senang la.. InsyaAllah.Saya tak terfikir pun untuk buka iklan di blog, biasanya sebab kawan-kawan semua saya bagi free untuk permulaam.. Ye la.. kawan kawankan.. tapi sekarang saya [baca lagi…]

Lost World of Tambun Blogger’s Getaway

Assalamualaikum… Terbaru peluang untuk blogger bergathering bersama blogger lain dalam projek The Butterfly Project Malaysia : Lost World of Tambun Blogger’s Getaway.. Seramai 30 orang blogger akan di pilih untuk projek ini dan mungkin salah seorang adalah SAYA dan juga anda!.. Pernah pergi Lost World of Tambun? Kalau saya jawab sejujur-jujurnya memang tak pernah.. Teringing nak pergi? Of [baca lagi…]