Category Archives: BLOG

10 Kesalahan SEO Apabila Menulis Entry Blog. Tips SEO.

Hi, Dah lama rasa tak bagi tips blogging. Hehe. Selepas setahun lebih saya berkecimpung dalam pembinaan Website, dan baru sahaja buka service untuk Revamp Blog WordPress, ada beberapa kesalahan yang perlu diperbaiki oleh seorang blogger dalam penulisan. 10 Kesalahan Blogger Apabila Menulis Blog ini sering dilakukan. Dan memang akan effect SEO.. ada yang beria buat [baca lagi…]

Cara Terbaik Keluarkan Duit Google Adsense

Cara Keluarkan Duit Google Adsense Menggunakan Western Union 3

Hi, Tak pernah sekalipun aku bercerita pasal Google Adsense. Hehe. Kenapa? Sebab banyak benda aku tengah buat ujikaji. Walaupun aku tahu ramai dah buat entry pasal Google Adsense, tapi tak apa la aku nak buat jugak. Cara terbaik keluarkan duit Google Adsense? Sebenarnya, aku dah try kaedah pengeluaran duit Google Adsense yang terlampau kuno iaitu [baca lagi…]

GempakBox Hosting Terbaik Pilihan Blog Saya! Tak Banyak Masalah!

Assalamualaikum… Rasanya dah setahun lebih saya guna GempakBox hosting. Sebelum ni saya pakai Netkl! Memandangkan saya tak mampu nak bayar NetKL dah untuk hosting blog saya dulu. Lagipun sekarang saya kurang aktif berblog personal sebab ada banyak blog lain kena handle. Tapi saya masih mengharapkan hosting saya boleh tampung trafik yang tinggi kalau ombak rindu [baca lagi…]

5 Tips jadi penulis artikel yang bagus!

Tips jadi penulis artikel yang bagus 3

Ramai yang tertanya, macam mana nak jadi penulis artikel yang bagus? Penulis artikel bukan untuk professional seperti surat khabar sahaja, tapi boleh jadi pada blogger. Sekarang ramai yang dah mula hire penulis artikel untuk blog terutama blog berita. Dan kebanyakan kerja yang diberi adalah penulis perlu olah semula berita di top media seperti Berita Harian, [baca lagi…]

Kenapa risau sangat dengan pertukaran ke Blogspot.my?

Pertukaran Blogspot.com ke Blogspot.my

Hi Dah lama sebenarnya tak ambil port pasal blogspot ni. Almaklumla, kita dah pakai wordpress. Tak pening kepala. Hehe. Harini, kecoh dalam kalangan blogger mengenai pertukaran url blog dari blogspot.com ke blogspot.my. Sehingga saya tertanya, apa yang kecoh sangat? Perubahan pertukaran dari blogspot.com ke blogspot.my Saya ada la buat research sikit pasal ni. Menurut google, [baca lagi…]

Mencari Social Media Marketing Consultant? Kami ada jawapan!

Mencari Social Media Marketing Consultant Kami ada jawapan 2

Tak sangka kan, 8 tahun aku belajar akaun dengan cita-cita nak jadi akauntan, tapi akhirnya saya jadi Social Media Consultant. Memang tak pernah terfikir. Saya baru je kerja secara official. Alhamdulillah. Rezeki ke arah ini, mungkin kerana minat saya terhadap blog, internet marketing dan juga bahagian teknikal. Apa Social Media Marketing Consultant Buat? Bagi anda [baca lagi…]

Blogger untuk Pemasaran Produk Syarikat

Hi.. Dah lama saya tak sembang pasal dunia blog. Blogger sekarang bercambah-cambah. Mujur saya dah boleh catch up kewujudan blogger yang saya rasa ramai juga saya tak kenal. Ada yang pertikai, “Kenapa ramai sangat blogger sekarang ni?” Ada yang mungkin menulis blog gara-gara hobi dan ada mungkin juga yang sememangnya nak buat duit dengan blog selepas [baca lagi…]

Pemenang Contest Minum dan Menang Jus Mangga Pran

Pemenang Contest Minum dan Menang Jus Mangga Pran 7

Hi, Sempat la hari tu aku pergi Majlis Penyampaian Hadiah Contest Minum dan Menang Jus Mangga Pran. Contest ini dijalankan beberapa bulan lepas di Fanpage Jus Mangga Pran, dan hadiah yang ditawarkan sangat menarik. Majlis penyampaian hadiah yang diadakan di Sri Damansara Club bagi meraikan pemenang-pemenang yang bertungkus lumus mengerah idea untuk hasilkan gambar yang kretif bersama [baca lagi…]