11 Produk Kecantikan Disenarai Hitam 2017

11 Produk Kecantikan Disenarai hitam 2017 | Memang kecoh tahun ni mengenai Produk Kecantikan yang disenarai hitam pada tahun 2017. Yang paling dikenali adalah Produk Tati. Walaupun baru baru ini pengasas tadi telah pun membuat Trademark untuk produk TATI akan tetapi masih ramai yang meragui produk tersebut.  Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bahagian Regulatori Farmasi […]

ShopBack Beri Ganjaran Tunai untuk Kaki Shopping.

ShopBack Beri Ganjaran Tunai untuk Kaki Shopping.. Kita dah ada syarikat penerbangan yang menawarkan ganjaran point kepada pembeli.  Kita dah ada syarikat agensi pelancongan yang memberikan ganjaran point juga sekiranya mengambil pakej dengan mereka. Kini kita ada laman web beli belah online, Shopback beri ganjaran tunai kepada pelangan dengan pulangan duit sehingga 30%. Ha.. cash […]

Geletek Anak Boleh Menyebabkan Mereka Diserang Sakit Jantung? Jom Baca Penjelasan Ini

Geletek Anak Boleh Menyebabkan Mereka Diserang Sakit Jantung? | Beberapa hari yang lepas tersebar sebuah artikel yang memberi amaran supaya ibu bapa tidak menggeletek kanak-kanak kerana boleh menyebabkan mereka sakit jantung. Artikel berkenaan menjadi viral apabila ibu bapa mula berkongsi artikel tersebut di sosial medai masing masing. Persoalannya benarkan menggeletak kanak-kanak boleh menyebabkan mereka diserang penyakit […]

Status Halal Auntie Anne’s – Penjelasan dari Halal Executive

Status Halal Auntie Anne’s | Kalau hujung minggu, penuh orang beratur di Auntie Anne’s nak beli PRETZEL yang sedap. Dari jauh boleh bau makanan dia dan memang menjadi tumpuan ramai. Hari ini, kecoh mengenai Status Halal Auntie Anne’s yang dikatakan tidak mendapat Sijil Halal dari Jakim. Memang dah viral, sehinggakan Farhatul Kamilah, yang merupakan QA […]

Apa ada di MAHA 2016? Perlu ke pergi Tahun 2018?

Assalamualaikum.. Pernah pergi MAHA 2016…? Sebelum-sebelum memang malas sangat nak pergi MAHA 2016, bersesak sesak bagai. Mesti ramai yang sama pemikiran dengan saya kan? I feel you haaa.. Tapi bila dah pergi MAHA 2016 kelmaren iaitu hari ke dua terakhir MAHA untuk tahun ni, baru la rasa kenapa aku tak pergi awal-awal sebelum ni. Ye […]

Senarai Photographer Wanita di Terengganu

Senarai Photographer Wanita di Terengganu. Mencari Photographer di hari bahagia macam dah jadi perkara wajib. Ye la, semua bakal pengantin impikan majlis terakam indah oleh photographer. Ada yang cakap, tak perlu. Tapi kalau mampu apa salahnya. Kan? Sekarang dah tak susah dah nak cari photographer wanita, bagusnya mereka ni sangat sesuai untuk pasangan yang segan […]