Category Archives: RESEPI

Resepi nasi dagang turun temurun, resepi kek marble, resepi kuah yong tau foo. Semua saya kongsikan disini.

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan!

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan 2

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan! | Agak lama tak baking dan tak share resepi kat blog ni. Hari ni tiba-tiba kakak kita suruh kita buat brownies. Tak pernah-pernah buat. Minta resepi dekat rakan-rakan blogger, dapat la resepi dari kak Erny dah siap buka untuk rujukan. Tapi, tiba tiba malas nak sukat gram-gram ni. […]

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah| Dah lama sangat tak makan mee kari, mesti la merindui mee kari ibu sendiri. Berbeza tau mee kari mama kami buat. Tak macam yang dekat kedai. Mee kari kami lebih pekat dan tak ada naik minyak. Dah mengidam sangat kan, cuba la buat Mee Kari Seafood ni dengan […]

Resepi Lala Masak Sos Masam Manis Paling Sedap!

Resepi Lala Masak Sos Masam Manis Sedap dan Mudah 2

Assalamualaikum semua. Dah lama kan tak share resepi. Hari ni I nak share resepi Resepi Lala Masak Sos Masam Manis Paling Sedap dan Mudah! Kenal tak lala? Kalau tak tahu sila google. Haha.. Takut terkeliru kang. Mudah sebab bahan-bahan dia pakai sos biasa sahaja. Yang penting kena cari makanan laut lala yang fresh. Baru sedap […]

Resepi Biskut Semperit Susu Sedap Viral Dapat 39,000 share dalam 24 jam!

Resepi Samperit Sedap

Hi uols… Dah plan nak buat kuih raya ke tahun ni? Dah kumpul resepi? Ke belum lagi? hehe.. Kite dah stanby dah tahun ni, 30 hari 30 resepi.. Hahaha.. Acah-acah rajin. Rasa tak jadi kot. Sebab busy business jubah tahun ni. Tapi takpe, tetap nak kongsi resepi yang telah dikongsikan oleh Puan Azlina Ina di […]

Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap!

Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap -002

Hi, Dah lama tak makan maggi, nak rendam maggi rasa dah muak dah makan dulu-dulu masa kat kolej. Bila tengok maggi dalam bungkusan tu rasa nak makan, tapi bila makan mesti tak habis. Makan sikit je lepas tu, jadi jamuan tong sampah. heh.  Dah tua kot, so nafsu nak makan maggi pun dah kurang. Oleh kerana, […]

Resepi Nasi Minyak Paling Mudah! Sedap weh!

Assalamualaikum… Hari ni nak share sikit resepi Nasi Minyak yang aku buat harituh. Mudah je.. Yang jadi susah bila banyak tangan..Boleh baca entry “Nasi Minyak, maaf tak ajak” kalau nak tahu ceritanya.. Nak buat nasi minyak, kita perlu ada beras ya wajib!…takde beras tak jadi nasi minyak.. jadi minyak je.. hehe… Beras yang aku guna, […]

Resepi Chicken Grill Black Pepper Pasta Sangat Mudah dan Jimat

Resepi Chicken Grill Black Paper Pasta Mudah dan Jimat 4

Hi, Hehe.. Dah lama tak munculkan resepi baru. Erk.. tak ada la resepi baru. Tapi ini resepi hasil dari saya pergi makan kat sebuah kedai Western di Kampung Bharu hari tu, Pekan Station. Saya makan Mixed Grill Pasta, dan rasanya sangat sedap!. Harga pun murah RM16. Cuma tak tahan nak balik rumah kena mengadap jem. Hari […]

Resepi Kek Pelangi Coklat

Resepi Kek Pelangi Coklat.. Cuti semester 2 bulan lebih dah mula, so aku dah mulakan lagkah untuk jadi chef tak berbayar.. Ini yang pertama. Kek Pelangi Coklat. Bahan Bahan dia aku ambil dari sebuah blog Mama Danish & Damia.So sesiapa yang nak try meh la.. Bahan-bahan: 430gm tepung gandum all purpose 4 sudu kecil baking […]