Category Archives: LIFESTYLE & PERSONAL

#TSDAYOUT 2016 – Boleh saya race menuju ke hati awak? eh?

tsdayout-2016-sepang-1000km-endurance-race-2016-4

Hi, long time no see..haha Baca tajuk, macam nak mintak kaki.. Hahahaha.. Sabar la ye.. Kisah 3 September 2016 yang lepas, masih diberi peluang untuk join #TSDayOut tahun ini. Mula-mula macam taknak join sebab nak pergi Johor, tapi bila fikir balik, bila lagi nak bergumbira dengan rakan-rakan blogger, dah lama kot tak jumpa dieorg. Finally, […]

Novel Terpakai Untuk Dijual

Novel Terpakai Untuk Dijual

Novel terpakai untuk dijual. Saya tahu ramai minat baca novel. lagi lagi sekarang novel dah diadaptasi ke Filem dan Drama. Mencanak-canak industri novel naik. Yang tak suka baca novel pon boleh terjebak dengan novel. Betul kan? Ada banyak novel hot selling untuk dijual. Sebab nak jual, malas nak angkut masa pindah rumah haritu. So sekarang […]

Tutorial Tudung Pelbagai Cara Artis Terkenal

Tutorial Tudung Pelbagai Cara Artis Terkenal

Hi, Haa harini kita nak share sikitlah gaya trending tudung zaman sekarang ni yaa. Semenjak shawl diperkenalkan ni, macam2 jenis gaya yang dicipta sendiri. Tapi tak semua gaya tu menarik dan senang untuk digayakan.  Ada pulak yang macam terbelit2 sampaikan bila dah nak cabut balik pun tak reti dah. Ada pulak yang macam banyak guna […]

Pengalaman Ambil Lesen Diving di Pulau Tioman

Pengalaman Ambil Lesen Diving di Pulau Tioman

Pengalaman Ambil Lesen Diving di Pulau Tioman | Hi, Assalamualaikum.. 2016 boleh dikatakan tahun paling best. Tak pernah plan pun dalam hidup nak ambil lesen diving. Sungguh la. Wishlist 2016 pun tak ada diving dalam senarai. Tapi biasa la kan, benda yang tak dirancang ni la yang jadi. Yang rancang, kelaut cina selatan arah tuju […]

Mencari Aktiviti Outdoor Cuti Sekolah di Pahang? Kami Ada Jawapan!

Mencari Aktiviti Outdoor Cuti Sekolah di Pahang - Bilut Extreme Park004

Hi, Hujung minggu lepas, kami sempat melakukan aktiviti outdoor di Bilut Extreme Park Bentong Pahang. Tak pernah tahu pun ada extreme park di sini. Bukan setakat extreme park, ada juga Bee Farm memang sesuai untuk lawatan keluarga dan sekolah. Perjalanan hampir 2 jam dari Petaling Jaya, Selangor menaiki bas bersama rakan-rakan blogger yang lain. Kalau […]

Penipuan Pembelian Online Facebook.. Cara Penyelesaiannya

Cari kerja part time di TaskV Kuala Lumpur

Assalamualaikum. Selamat Sejahtera. Semakin hari semakin ramai pulak keluarkan isu ditipu dengan pembelian online. Mereka dikatakan telah membeli produk di facebook secara online, dan tidak menerima barangan selepas membuat pembayaran. Ada jalan penyelesaian untuk mereka yang ditipu dengan pembelian online. Saya terjumpa maklumat ni dari komen facebook. Mangsa tersebut telah membuat laporan kepada tribunal dan […]

Online Store Halal untuk MUSLIM di Jepun

Hai.. Duduk di Korea selama 2 minggu hanya perlu mencari makanan segera. Tak perlu untuk memasak, lagi pun duduk asrama. Bukan senang nak cari makanan halal. Tapi bila duduk Jepun 3 bulan, mesti terasa jugak nak masak.   My bro sekarang kat Jepun untuk buat beberapa kajian Master disana.. Bukan senang nak cari makanan halal, kalau nak […]

Filem The Kid From The Big Apple Berjaya Buat Penonton Menangis!

The Kid From Big Apple 4

Hi, Dah lama sangat tak tengok wayang sebab tiada cerita aksi yang best. Tapi kali ni tukar selera tengok cerita Cina. Dulu masa sekolah sharp pukul 6 petang tengok cerita Hong Kong di tv3. Kali ni tukar tengok filem Cina The Kid From The Big Apple kat wayang, apa yang best cerita ni? 8 Fakta […]