Category Archives: MAKAN MAKAN

Air Kelapa Bakar, Lokan Bakar dan Ketam Bakar di Jalan Sulaman, Sabah

Assalamualaikum…   Kelapa Bakar.. pernah makan? pernah minum? Untuk pertama kali nya aku ke Sabah masa tahun 2009 tak tahu pulak kewujudan Kelapa Bakar yang ada di negeri Sabah di bawah bayu ni.. Dan untuk kali kedua aku datang kesini alhamdulillah aku berkesempatan untuk makan Kelapa Bakar di sini..  Terfikir jugak kan macam mana rasa [baca lagi…]

Makan di Hayaki Café 24 Jam..

Hai.. hohoho.. Hayaki Café.. pengasas dari Kelate tak silap. Kiteorg datang sini lepas konvo my sis, minggu lepas.. Saja makan kat sini sebab kata kat sini makanan sedap.. Betul..sedap tapi hanya makanan nasi la.. kalau western bagi aku kurang sikit.. Terletak di Danau Kota, betol betol depan Uptown Danau Kota.. Jom kita tengok menu yang [baca lagi…]

Kelantan : Dunia Etok?

Hai..pagi pagi hari..teringatkan etok .. atau bahasa KL nya Etok… betul? huhu.. Sekarang berada di Kelantan untuk urusan melancong.. Tak tau nak gi mana, masih lagi merancang perjalanan hari esok. Tadi sampai pun lewat, pukul 8.30 malam sebab ambil bas lambat.. Hajatnya nak gerak pukul 2 petang tapi banyak urusan tak disiapkan lagi..so finally pukul [baca lagi…]

Restoran Selera Pulau Duyung, Terengganu

Hari pertama berada di rumah, terus malam ni dapat makan kat luar.. ok!.. disebabkan saya jeles harituh masa birthday my mom tak dapat balik (sebab busy berprojek) dan dengan suka hati adik saya dia tunjuk kepala ikan kerapu yang dah habis dieorg makan.. Akhirnya giliran saya pulak makan di Restoran Selera Pulau Duyung.. Pergi 5 [baca lagi…]

Restoran Ayam Penyet Paling Sedap.. AP – AYAM PENYET

Ini dia.. AYAM PENYET kegemaran aku.. Semalam tepat pukul 11 gitu, kiteorg bergerak ke GOMBAK makan AYAM PENYET.. nih tak silap kali ketiga aku makan AYAM PENYET (AP).. serius.. Mavelesss!!! Apa yang best ngan AYAM PENYET ni.. kalau nak tahu, sambal dia la yang paling best.. Walaupun makan nasi takde kuah, sambal dia betul betul [baca lagi…]