Category Archives: JALAN JALAN

Air Asia Next Year Travel Promo 4 Jan 2013–22 May 2013

  Agak sedih disini, semalam tepat pukul 00:00 (16 May 2012) air asia buka tempahan penerbangan murah ..Planning aku memang nak pergi travel but with whom aku pun tak tahu.. Suddenly got invitation from other blogger, Kak Jardness, travel to Combodia,.. AKu try la juga nak cek sekali mahal, exceed budget 150, tetapi pertukaran laluan [baca lagi…]

Royal Torm, Shopping at ISADONG and Myeongdong – Day 6

Hahahaha.. Macam macam Pesen ada! Seoul Sejong, tugu belakang tu namanya Yi Sun Sin, ketua tentera laut masa perang antara jepun n korea,  bukit kat belakang tugu tu rumah Presiden Korea. This place is ISADONG!.. Place to buy a souvenir! very cheap and you can negotiate the price with them.. but make sure you ‘usha’ [baca lagi…]

Korean Traditional Dress – Day 4

Assalamualikum.. Yeah..today we are having Korean Class for the morning and evening.. arghhh..really tired and sleepy.. Hohoh.. Pictures with teachers that are teaching us!.. Really had fun with them.. funny and superb! ikikikiki We also learn a few songs such as Olmoyo (how to – purchasing), Otokke Bal Haika and  Masissoyo (deliciuos).. The rhythms are [baca lagi…]

Belajar Bahasa Korea – Day 2

Assalamualaikum.. First time hari ni kami belajar bahasa korea.. selama ni duk sebut annyong sayo… yang tuh je la kan pandai? betul tak? Annyeong Ha Sae Yo! atau maknanya adalah Hai @ Hello… kalau dalam tulisan Korean 안녕하세요… Ok..jom kita belajar basic bahasa korea.. Dalam bahasa korea dia ada Vowels dan Consonants.. Consonants Setiap consonant dan [baca lagi…]

Yeah! Its snowing at Daejin University!!!.. – Day 2

Assalamualaikum.. wahh.. bertapa bertuahnya kami dapat main salji.. haha.. best best.. tak sesejuk kena angin.. Wind is more cold than snow.. Semua peserta Korea Cultural Camp excited bila salji mula turun.. We are supposedly in class, but then when all are looked out the window (again and again), and class become speed up .. hahaha.. [baca lagi…]

Story of Korea Cultural Camp – Day 1, Daejin University

Assalamualaikum.. Hai.. Sekarang aku dah berada di Korea, Daejin Uiversity.. Hoho.. Lepas turun dari flight, suhu dia –10 C. teramat sejuk.. Waiting for the bus to take us to Daejin University.. 20km dari Incheon Airport to Daejin University.. After sampai terus terjah bilik..seriously, bilik di Daejin University macam hotel 5 bintang.. high class beb.. jauh [baca lagi…]