Category Archives: TEKNOLOGI

Perbandingan Spesifikasi NEW IPAD, IPAD 2, Galaxy Tab, Asus Transformer dan Huawei MediaPad

  pic credit to soyacincau.com Serba sedikit perbandingan antara beberapa tablet dari pengeluar utama serta persaingannya.. APPLE NEW IPAD, APPLE IPAD 2, SAMSUNG GALAXY TAB 7.7 DAN 10.1, SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 , ASUS TRANSFORMER PAD INFINITY DAN HUAWAI MEDIAPAD.. Wow.. persaingan menarik .. masing masing ada kelebihan.. nampak macam ASUS TRANSFORMER PAD INFINITY lebih [baca lagi…]

Serba Baru Samsung Galaxy Tab 7.7–Saya sudah memilikinya

  Alhamdulillah… setiap tahun mesti ada sahaja gadget impian penulis untuk di beli.. macam tahun lepas penulis beli Nokia C7 selepas membuat pertukaran Yari dengan kakak penulis, memandangkan beliau nak handset biasa biasa je, baik penulis kebas beli baru.. Dan bertarikhkan 20 Feb 2012, penulis berjaya memilik Samsung Galaxy Tab 7.7 pula.. Setakat ni apa [baca lagi…]

Download Ujian Komputer JPJ

Assalamualaikum.. Hari ini nak share sikit pasal ujian berkomputer JPJ.. khas untuk mereka yang tengah amik lesen kereta atau motor.. senang lesen kenderaan la.. Setiap mereka yang mengambil lesen kenderaan di kehendaki mengambil ujian Berkomputer JPJ.. So sini saya nak share kan Ujian Berkomputer JPJ untuk anda.. Anda boleh download disini dan buat ujian sendiri [baca lagi…]

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 10.1

Samsung Galaxy Tab 10.1 Spesifikasi Galaxy Tab 2 10.1menurut OLED-Display, versi kedua dari Galaxy Tab menggunakan layar LCD-TFT dipadanka dengan  Super AMOLED . Ppihak Samsung memutuskan Galaxy Tab akan di  menggunakan peranti Gingerbread. Seperti yang kita tau saingan terdekat Samsung iaitu HTC juga akan melancarkan HTC Flyer dengan peranti Gingerbread, dan pastinya dapat di update [baca lagi…]

Cara hantar mesej melalui Yahoo Mesengger

Assalamualaikum readers… Dikeheningan malam…. duk siapkan assignment.. Tetiba lapar, dan ada orang anta mesej 3 4 kali tak terbalas dek tak ada kredit.. Malam ni nak ajar sikit pengguna internet yang kaki internet ni cara nak hantar mesej melalui Yahoo Mesengger.. Ini entry khas untuk pengguna celcom.. kalau maxis saya tak pasti boleh sampai ke [baca lagi…]

Iphone 4 meletup dalam sebuah Kapal Terbang Australian Airline

Iphone 4 meletup dalam sebuah Kapal Terbang Australian Airline Assalamualaikum. Selamat Sejahtera ..Berita dari Yahoo. Gadget pilihan ramai dari Apple secara tiba tiba meletup di dalam sebuah kapal terbang Australian Airline. Menurut seorang pengguna Iphone 4yang menaiki kapal terbang Australian Airline, secara tiba tiba Iphone miliknya mengeluarkan asap yang tebal diiringi dengan cahaya berwarna merah. [baca lagi…]

Download PASW Statistics 18.0 Portable SPSS Software

Assalamualaikum.. Hari ni nak share satu software yang biasa digunakan oleh pelajar dalam pembelajaran SPSSuntuk membuat analisis mengenai data dalam penyelidikan.. atau nama lain research. PASW Statistics 18.0 merupakan satu software yang digunakan oleh Universiti Malaya dalam pembelajaran SPSS.. Macam saya, subjek yang memerlukan software ini adalah Business Research. Setiap kali masuk ke makmal komputer, [baca lagi…]

IPAD 2 vs Galaxy Tab vs Asus EEE Pad Transformer

Hai..assalamualaikum… Sekarang ni aku dah kebingungan.. nak beli antara 3 gadget ni.. IPAD 2, GALAXY TAB atau ASUS EEE Pad TRANSFORMER… Wah.. kaya.. Kalau ikutkan naluri aku nak beli Samsung GALAXY TAB 7.7 PLUS, tapi tak keluar lagi.. Then I try to get GALAXY TAB 7.0 Plus, dah dapat.. cuma tak ambil dan bayar lagi.. [baca lagi…]