Category Archives: TEKNOLOGI

Tips Nak Jimatkan Bateri Handphone Android Cepat Habis

Tips Nak Jimatkan Bateri Handphone Android Cepat Habis

Assalamualaikum… Hari ni nak kongsi kan sikit beberapa tips untuk jimatkan bateri handphone android. Selama 5 bulan aku dah pakai s3, banyak cara juga la aku buat untuk jimatkan bateri. Tapi kadang kadang memang bateri cepat sangat habis bila on wifi yang agak lama untuk online. Walaupun spesifikasi sesetengah handphone tuh tinggi dari segi bateri, [baca lagi…]

Senarai Custom Rom Black Pearl 2 untuk Jelly Bean

Assalamualaikum… Ramai yang tanya custom rom mana lagi yang elok untuk Black Pearl 2. Saya kongsikan disini senarai Custom Rom Black Pearl 2 dan juga ranking vote oleh pengguna Black Pearl 2. Untuk anda berminat nak sembang sembang dengan pengguna Ninetology dan Black Pearl 2, boleh ke LepakSpot.com.. Daftar dan login. kat forum ada banyak [baca lagi…]

P1 Tawarkan Unlimited Quota For Home Serendah RM99

Assalamualaikum.. Sejak dua menjak ni tercari cari unlimited Quota untuk broadband. Ye la dah kerja, nak la kasi Up sikit internet. 4GB untuk RM68 sangat tak cukup. Lagi lagi aku ni yang online 24 hours. Bila sampai nak buat entry advertorial terpaksa subscribe booster 1GB RM20.. perghhh.. sabo je… Hari ni tiba tiba terjumpa pasal [baca lagi…]

15GB Kuota Internet, 3 kali ganda dari biasa hanya RM69..

Assalamualaikum.. Ada satu lagi promosi terhebat dari P1 .. Kali ni promosi kuota internet yang tiga kali ganda dari biasa dengan hanya RM69.. Weh.. Biasa RM69 dapat 4GB je tau dari telco Y.. Tapi promosi kali ni dapat 15GB… OMG…Terasa macam nak tukar je.. Ingat tak dulu aku pernah buat entry pasal Mifi dari P1…?? [baca lagi…]

Ninetology U9Z1+ Full Review. Berbaloi dengan harga?

Assalamualaikum… Alhamdulillah.. Sekali lagi blog aku bercerita pasal gadget Ninetology. Sebelum ni aku cerita pasal Ninetology Black Pearl 2 yang menjadi kegilaan ramai. Dari kisah Ninetology Black Pearl 2 pandang pertama, upgrading firmware , root sehingga ke episod akhir, tukar custom rom. Kali ni aku bercerita pasal Ninetology U9Z1+ Kenapa aku pilih Ninetology? sebab pertama [baca lagi…]

Harga Iphone 5s

Assaalamualaikum.. Apple telah keluarkan Iphone siri baru semalam iaitu Iphone 5c dan Iphone 5S.. Untuk Iphone 5s, yang membezakan dengan Iphone sebelum ni iaitu Iphone 5 iailah processor yang di tambah kepada A7 64 bit untuk Iphone 5s. Selain itu apa yang menarik dengan Iphone 5S adalah dilengkapi pengimbas ibu jari untuk memudahkan anda memberli [baca lagi…]

Telefon Percuma dari MYEG untuk Belia

Assalamualaikum.. Baru je lepas daftar untuk telefon percuma dari MYEG untuk belia. Terbaca di blog Hasrul Hassan . Curious jugak mula mula, tapi dah terbaca komen dari seseorang di facebook pasal myeg, tiba tiba Hasrul Hassan buat entry.. Untuk mereka yang berumur 21-30 tahun dan bergaji bawah dari RM3000 boleh apply telefon percuma dari Myeg untuk [baca lagi…]

Cara Elak Modem Streamyx Rosak

Assalamualaikum… Al kisah beberapa minggu lepas, saya ada keluarkan post mengenai modem streamyx saya yang rosak. Sebenarnya masa tuh tak tau modem yang rosak atau line yang tak ok sebab saya ada 3 modem, which are two TP-LINK and another one D-LINK from TM. Kita akan jadi pelik bila kita ada banyak modem tapi kesemua [baca lagi…]