Category Archives: TEKNOLOGI

3 Cara Masuk Safe Mode Windows 8 / Windows 8.1

5 Cara Masuk Safe Mode untuk Windows 8

Hi, Baru je lepas tahap bengang dengan Bitdefender Anti Virus 2014 yang tiba tiba menyekat start up windows dengan alasan “The antivirus installed in your system is cleaning your computer”. Baca di google, rupa-rupanya memang software Bitdefender anti virus 2014 ada faulty. Geram. Tak boleh ke start up windiows. Terpaksa la masuk ke safe mode windows 8.1 […]

Blackberry Passport Dengan Harga RM2399

Blackberry Passport Launching-9

Hi, Blackberry lancarkan produk baru iaitu Blackberry Passport. Mula-mula dah dapat banyangkan kenapa namanya Passport, rupanya betul sangkaan saya, rupanya dan saiznya sebesar Passport! Bagi mereka yang sering travel, mungkin Blackberry Passport sesuai untuk anda. Takkan ada lagi manusia yang tertinggal passport, tapi mungkin ada yang tertinggal Blackberry Passport. haha Agak lamakan Blackberry menyepi. Kini […]

Masalah Internal Storage Penuh pada Handset Lenovo

Lenovo Internal Storage Penuh

Assalamualaikum. Geram rasa sebab selalu dapat notification bagitau Internal Storage is full.  Kalau ikutkan, selepas rooted Lenovo S820 mempunyai 2GB Internal Storage. Tapi masih lagi tak cukup. Kadang-kala geram juga. Tapi mujur jumpa cara-cara nak atasi masalah Internal Storage yang penuh ni.. Handset lenovo ni pelik sikit sebab storage dia terasing. Maksud saya, kita kene pilih storage mana yang […]

Earphone Yang Sesuai Untuk Black Pearl 2

Earphone yang sesuai untuk Ninetology Black Pearl 2

Assalamualaikum.. Kenapa ye? haha.. itu kena tanya Ninetology sendiri la. Mungkin sebab untuk pengurangan kos dan keluaran telefon murah seperti Ninetology, terpaksa la juga kurangkan kualiti untuk earphone. Saya punya earphone bertahan setahun sebelum hancur berkecai. Runsing juga mula mula fikir jenama earphone yang sesuai untuk Black Pearl 2. Selepas buat survey dekat Group Facebook, […]

DIY : Baiki Handphone Masuk Air

DIY Baiki Handphone masuk air

Assalamualakum.. Perkara yang sering kali terjadi bila pergi air terjun. Alkisah masa aku pergi Ulu Yam beberapa hari lepas bersama rakan taulan. Sibuk sibuk sediakan beg untuk letak barang berharga rakan-rakan, terlupa pula nak letak barang berharga sendiri sebelum terjun sungai.. Akibatnya, handphone cap ayam grand Ninetology Black Pearl 2 menyelam dalam sungai. Haha.. Tak […]

Laptop Samsung Series 5 Selepas Setahun…

Laptop Samsung Series 5 Selepas setahun

Sedih nak habaq hang.. Sebelum ni jatuh dari gobok (almari).. Kemek..  tapi dah lama la yang tuh. 3 Minggu lepas crack sikit bahagian bawah LCD.. Minggu lepas pulak crack membesar sampai 1/4 dari screen LCD kes letak laptop kat siku, pastu pergi penyek masa tertidur dalam kereta.. Gara gara tengok Dad Where Are We Going… […]

Selesai Masalah Mobile Data Internet di Black Pearl 2 (BP2)

masalah mobile data black pearl 2

Assalamualaikum… Semalam saya terima email yang bertanya jalan penyelesaian untuk masalah Mobile Internet / Mobile Data di Black Pearl 2 (Bp2) yang berlaku selepas upgrade / root. Tapi jangan risau, bukan tak boleh guna Mobile Internet selepas dah root, cuma kena setting sikit je.. Cara Setting Mobile Internet untuk Black Pearl 2 (Bp2) Pergi bahagian […]

Penafian P1 : Pelanggan Mengamuk, Kereta rempuh KIOSK

P1 .. heboh sebelum ni mengenai beberapa keping gambar yang tersebar di Facebook dan laman sosial lain dan tak kurang juga kewujudan fanpage Anti-P1 di facebook. Penyebaran gambar seorang pelanggan P1 yang mengamuk di Kiosk P1 di selayang Mall dan juga pelanggaran sebuah kereta di Kiosk P1 Damansara Utama menjadi hangat dan orang yang tak […]