i & Lifestyle

Cara Semakan Keputusan SPM Secara SMS dan Online

semak keputusan spm secara online dan sms
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

Penantian satu penyeksaan.. Kan? huhu.. Penantian untuk mengetahui keputusan SPM 2013 mungkin akan berakhir tak lama lagi.. Yahooo kan? hahahaha… 20 Mac 2013 akan menjadi tarikh keramat keputusan SPM 2013… Sabar ya… Segala keputusan haruslah di terima dengan redha… Jangan sedih sedih… Kalau anda dah berusaha, insyaAllah ada hasilnyaa… kan?

Lepas SPM apa boleh buat? Adik adik boleh apply ke Matrikulasi, ASASI UM, UIA atau USIM, ataupun kalau mereka yang nak teruskan mengambil diploma, boleh apply di kolej atau universiti yang menawarkan seperti Uitm…

Teruskan usaha adik adik .. jangan pernah putus asa dek kerana keputusan yang tidak mencapai target.. InsyaALlah adik mungkin lebih berjaya di bidang lain..

Untuk adik adik yang menyemak keputusan SPM 2014 pada 20 Mac 2014 nanti.. adik adik boleh ikut cara untuk semakan Keputusan SPM menggunakan SMS.

 

Berita baiknya, anda boleh menggunakan SMS dan Online sahaja untuk mengetahui keputusan SPM anda. Keputusan boleh disemak pada 20 Mac 2014


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

Semakan Keputusan SPM Guna SMS

  • Taipkan SPM dan hantar ke 15888

  • sebagai contoh, taip SPM 951211111116 CE0000 dan SMS ke 15888 

Jika ingin mengetahui cara untuk Semak Keputusan SPM secara Online, boleh sahaja ke link ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut

Semakan Keputusan SPM 2012 melalui online:

  • Pergi ke laman web SAPS saps.moe.gov.my

  • Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna Merah.

  • Masukkan No. Kad Pengenalan atau Sijil Surat beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendahatau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.


    IKLAN BERBAYAR


    Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

    Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

    Kain Pasang Songket

     

Selamat maju jaya..

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge