i & Gajet i & Lifestyle

Cara Nak Verify Akaun Facebook Yang Baru

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

cara verify akaun facebook yang baru

Assalamualaikum…

Cik Norfa baru siap buat facebook baru. Sakit hati pulak bila baca policy facebook. Setiap sorang sepatotnya kena ada 1 facebook sahaja takleh ada 2 ataupun 3, dan selebihnya.

Masa mula mula buat ok, then sampai satu tahap untuk verify akaun facebook, terus jadi susah. Facebook mintak verify akaun facebook yang baru dengan cara:


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 
  1. Masukkan nombor handphone ( +601 3456 7891) 8 digit sahaja perlu di masukkan
  2. Boleh pilih sama ada via text ataupun voice call
  3. Kalau guna via text, confirmation code takkan dapat, tapi kalau pakai voice call, dia akan call direct bagitau code pada anda. So pilih option voice call.

Lepas siap facebook baru mesti banyak benda yang korang nak buat, macam transfer admin fanpage, transfer application, add application, add kawan dan macam macam. Bila anda buat semua ni dalam masa kurang dari sehari umur facebook korang, facebook akan mintak lagi sekali korang untuk verify akaun facebook.

Tapi kali ni dia akan mintak anda LOGIN, CAPCHA, then verify guna code yang di hantar melalui text / sms di handphone. Tiada option dah untuk phone call.

Banyak jugak cik Norfa google pasal ni, macam macam jumpa. Tapi semuanya kena bertungkus lumus. Tak ada proper guidance untuk settle kan verification akaun facebook.

Akhirnya berjaya juga verify akaun facebook yang baru, dengan syarat kena subscribe dulu facebook SMS. ini je la cara yang ada.. Redha..Mujur caj murah.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Subscribe FACEBOOK SMS

  1. Option yang di beri untuk subscription; hantar ON D untuk RM0.30/day ; ON F untuk RM1/week; ON M untuk RM3/month.
  2. Pilih antara satu dan hantar ke 32665 , contoh : ON D ke 32665
  3. Tunggu dia hantar semua mesej yang sepatotnya, dan tengok mesej yang ada code.
  4. Kalau tiada mesej yang ada code, click resend pasa notification di facebook untuk verify.
  5. Masukkan code dan Settle…!!

Alhamdulillah.. Facebook baru.. Khas untuk manage fanpage Norfanil_xoxo je.. Personal facebook dah takde, ada pun hanya untuk urusan business dan IM.

#selamat mencuba, semoga berjaya…

About the author

25 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge