i & Gajet i & Lifestyle

Cara Nak Verify Akaun Facebook Yang Baru

cara verify akaun facebook yang baru
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

cara verify akaun facebook yang baru

Assalamualaikum…

Cik Norfa baru siap buat facebook baru. Sakit hati pulak bila baca policy facebook. Setiap sorang sepatotnya kena ada 1 facebook sahaja takleh ada 2 ataupun 3, dan selebihnya.

Masa mula mula buat ok, then sampai satu tahap untuk verify akaun facebook, terus jadi susah. Facebook mintak verify akaun facebook yang baru dengan cara:

  1. Masukkan nombor handphone ( +601 3456 7891) 8 digit sahaja perlu di masukkan
  2. Boleh pilih sama ada via text ataupun voice call
  3. Kalau guna via text, confirmation code takkan dapat, tapi kalau pakai voice call, dia akan call direct bagitau code pada anda. So pilih option voice call.

Lepas siap facebook baru mesti banyak benda yang korang nak buat, macam transfer admin fanpage, transfer application, add application, add kawan dan macam macam. Bila anda buat semua ni dalam masa kurang dari sehari umur facebook korang, facebook akan mintak lagi sekali korang untuk verify akaun facebook.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Tapi kali ni dia akan mintak anda LOGIN, CAPCHA, then verify guna code yang di hantar melalui text / sms di handphone. Tiada option dah untuk phone call.

Banyak jugak cik Norfa google pasal ni, macam macam jumpa. Tapi semuanya kena bertungkus lumus. Tak ada proper guidance untuk settle kan verification akaun facebook.

Akhirnya berjaya juga verify akaun facebook yang baru, dengan syarat kena subscribe dulu facebook SMS. ini je la cara yang ada.. Redha..Mujur caj murah.

Subscribe FACEBOOK SMS

  1. Option yang di beri untuk subscription; hantar ON D untuk RM0.30/day ; ON F untuk RM1/week; ON M untuk RM3/month.
  2. Pilih antara satu dan hantar ke 32665 , contoh : ON D ke 32665
  3. Tunggu dia hantar semua mesej yang sepatotnya, dan tengok mesej yang ada code.
  4. Kalau tiada mesej yang ada code, click resend pasa notification di facebook untuk verify.
  5. Masukkan code dan Settle…!!

Alhamdulillah.. Facebook baru.. Khas untuk manage fanpage Norfanil_xoxo je.. Personal facebook dah takde, ada pun hanya untuk urusan business dan IM.

#selamat mencuba, semoga berjaya…

#

About the author

25 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network