i & Lifestyle

Cara nak upgrade ke Nokia Symbian Anna khas untuk N8, E7, C7 dan C6-01

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Symbian Anna adalah software upgrade yang terbaru dari Nokia selepas Symbian^3.. khas untuk N8, E7, C7 dan C6-01. Mempunyai icon yang berbentuk bulat, perbezaan font yang makin mengecil, pencarian contact yang mudah, dan menulis mesej yang cukup mudah dan selesa dengan pilihan mengguanakn Qwerty Board atau Normal board.…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

AKu dah update Symbian Anna kat C7 aku… penat mencari dimana nak update akhirnya jumpa.. Ada beberapa cara yang korunk boleh guna nak update..

1- Ovi Suite

image

2- Menggunakan Wi-fi (Recommendation)

Cara menggunakan Wi-Fi di Settings > Phone > phone Management > Device Update…Pastikan on INTERNET samaada Wi-fi atau 3G internet.

3- Nokia Software Updater

image

Download dia search kat google NOKIA SOFTWARE UPDATER!!


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Recommendation dari aku guna cara yang ke 2.. melalui video tuh.. yang tuh paling simple.. dan mudah. Dan pastikan bateri handset full.. installation mengambil masa yang lama sebab kena download file 64MB. bergantung pada connection internet.

Selepas update kalau dapat tengok kat video tuh icon icon semua akan bertukar kecil. dan perlukan theme yang sesuai untuk mengaplikasikan Symbian Anna.. nantikan theme yang sesuai untuk di download dari aku.. ok!.. Selamat mencuba…

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

1 Comment