Cara Guna Whatsapp di Laptop dan PC di Google Chrome 2

Feature yang aku tunggu dari dulu. Kalau Viber memang ada untuk handphone dan desktop, kali ini selepas kes pengguna Whatsapp Plus di banned beberapa hari lepas, hari ni muncul Whatsapp on Google Chrome.

Oh ini hanya boleh digunakan untuk android ye, Iphone masih tidak compatible. Harap maaf.. teeeheeee.. ;P

Jom tengok cara guna whatsapp di PC dan Laptop!

Cara Guna Whatsapp di Laptop dan PC di Google Chrome 2

Cara Guna Whatsapp di PC dan Laptop

  1. Pastikan Whatsapp di handphone anda adalah Whatsapp v 2.11.498..
    Cek di Whatsapp > Setting > Help > About.
  2. Sekiranya dah up to date, sila restart dahulu handphone atau off dan on semula.
  3. Masuk Whatsapp Web di Laptop/Pc -> https://web.whatsapp.com/
  4. Reload QR Code.
  5. Scan code menggunakan handphone. Klik Menu > Whatsapp Web. 
  6. Scanned! Chrome akan buka new tab @ reload tab untuk Whatsapp di Chrome!.. Done!

Selamat berwhatsapp on desktop!

Cara Guna Whatsapp di Laptop dan PC di Google Chrome
Step by step.!
Cara Guna Whatsapp di Laptop dan PC di Google Chrome 4
Paparan Whatsapp di Google Chrome

Apa yang anda perlu tahu tentang Whatsapp Web

  • Ia perlukan internet yang berterusan di handphone untuk terus connect.
  • Kalau perasan Whatsapp web ni syns dengan chat dan mesej keluar masuk pada handphone.
  • Jika handphone korang tak ada internet, automatic whatsapp web akan lost/disconnect!.
  • Whatsapp Web macam Whatsapp on mobile, akan ada bunyi bila terima mesej.
  • Korang boleh tengok gambar dan video di Whatsapp Web melalui conversation yang ada.
  • Korang juga boleh hantar gambar dan video dari desktop juga.

I love Whatsapp web. Senang dah lepas ni.. Senang nak hantar gambar ke Whatsapp dah melalui dekstop.

Hehe.. Yang tak boleh blah, suka ria betul untuk yang bekerja sebab tak perlu lagi nak tengok handphone bila whatsapp masuk. Tengok desktop je.. Hehe..

Mujur juga tak perlu install apa-apa software lain untuk guna Whatsapp di desktop! Terbaik la…

18 COMMENTS

  1. saya masalah dengan modem saya aktif paketi karena saya guna 1 hari internet selama 1 minggun kenpa paket itu tidak bisa. saya coba install ulang modem itu dia tidak ada redi atau network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge