Home TIP-TIP Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018 3

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018 | Tahun ni, 2018 adalah tahun iFlix diperluaskan lagi kerana menjadi salah satu saluran rasmi untuk Siaran Langsung Bola Sepak Malaysia.

iFlix diberi kepercayaan oleh FAM untuk memancarkan perlawanan bola sepak secara live. iFlix mendapat kontrak selama 8 tahun bersama FAM dengan nilai RM480 Million (RM60 million setahun).

Minggu pertama, iFlix mendapat penonton yang sangat ramai sehinggakan server down. Mengamuk rakyat Malaysia. Mungkin iFlix tidak menyangka sambutan sehebat tu.

Minggu kedua, iFlix memberikan voucher 3 bulan langgan secara percuma kepada rakyat Malaysia. Mungkin sebagai langkah marketing mereka atau sebagai ganti rugi.

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018

1) Masuk https://piay.iflix.com/ @ download app iFlix di mobile anda. Akan muncul paparan seperti di bawah.

Kalau dia minta login, maknanya kena daftar dulu. Kalau dia tak minta login, tak perlu daftar.

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 20182) Tekan ‘Redeem Voucher’. Masukkan code ‘BOLAUNTUKSEMUA‘.

3) Done! Anda dapat free subscribe selama 3 bulan. Boleh tengok iFlix dengan aman.

Cara Daftar iFlix Untuk Menonton & Live Streaming Bola Sepak 2018 2
:: Pendaftaran iFlix Menggunakan Aplikasi di handphone

Selain iFlix, FAM juga bekerjasama dengan @unifi. Boleh menonton di UnifiTV @ HyppTV. Tapi tak semua ada HyppTV. Macam kami di Kuala Terengganu, langganan kami tiada HyppTV.

Kalau ada TV yang boleh masukkan apps iFlix, boleh terus tengok. Tapi kalau tak ada macam kami ni, kami sambung laptop ke TV.

Video High Definition (HD). Puas hati sangat. Bagus juga iFlix menjadi salah satu rakan siaran langsung bola sepak Malaysia.

Saya suka dengan idea ni. Terbaik!

So jom layan cite lain jgk. Secara percuma 3 bulan hehe. Saya suka layan iFlix sebab ada subtitle Bahasa Melayu

Live Streaming Bola Sepak di Facebook

Kalau HP tak muat nak install aplikasi iFlix, boleh layan di Facebook. Ramai rakyat Malaysia rajin buat live di Facebook.

Cara dia.

1) Search Team yang akan match. Contoh ‘ Kelantan vs Terengganu ‘.

2) Tekan view video live tersebut.

Boleh menonton sambil layan komen komen rakyat Malaysia haha..

Apa-apa pun, selamat menonton Live Streaming Bola Sepak 2018!

Anda sokong siapa?

15 COMMENTS

  1. Ruby ada iflix setahun bleh tonton. Cuma tulah takleh dua device login. Contoh handphone dan iPad. Hahaha. Kekadang nak tengok kat iPad. Kadang nak tengok kat handphone. Kadang nak tengok di laptop. Dia auto logout other device. Ruby pula dah le sering lupa password haha. Iflix bg kod utk bola Selepas live streaming mereka congested. Well done tindakan cepat mereka. Bleh tengok bola pepuas.
    Ruby recently posted..Kelas Solekan Dan Foundation SPF 50 MUA Sue MelatiMy Profile

  2. wah. kalau peminat bola baca ni mesti suka.. laju je diorang daftar iFlix ni nanti kan.. TB jarang dan memang taj tengok bola.. tapi kalau adik lelaki TB sorang tu memang hantu bola.. sanggup tu berhabisan duit demi bola.. haha.. apa2 pun bagus ada iFlix ni

  3. Wah confirm i will register ni… ada free 3 bulan.. honestly belum pernah cuba iflix though read many good reviews.. thanks for sharing.. time to register and try!

  4. now everyone can enjoy their favourite sport by just sign up with iflix. I find this more easier and offer in the affordable price.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge