i & Lifestyle

Cara Cari Duit Untuk Hari Raya.. Bagaimana?

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Hari raya makin tiba.. Macam mana nak cari duit untuk Hari Raya… Walaupun sebenarnya belum tiba lagi raya, tetapi ramai dah tercari cari cara nak cari duit untuk hari raya (ebook).. Nak beli baju raya, nak beli kuih raya, nak tukar langsir baru.. dan paling penting, kalau yang dah kahwin atau yang dah kerja, pasti kena bagi duit raya kat anak anak buah atau anak anak jiran..

Time time macam ni la bila teringat kan semua tuh, masing masing tepuk dahi.. Termasuk la cik Norfa.. hahaha..Mujur la anak sedara to be tak jadi dan tak kahwin lagi.. dan kerja pun tak lagi.. tapi tak bermakna cik Norfa taknak cari duit untuk hari raya .. tetap nak  tambah sedikit pendapatan untuk hari raya bagi meringankan beban persedian raya keluarga..

Nak buat apa ye?

Masing masing masih tertanya tanya lagi macam mana nak cari duit untuk raya.. Ok… First, menjelang hari raya ni memang ramai sekarang cari baju raya.. Baju kurung raya, baju melayu raya, baju anak anak raya, baju untuk kucing raya pon ada sekali.. Apa kata anda pergi cari penjual penjual baju raya, dan jadi agen atau dropshipper… Anda search je kat google, agen dropship baju raya.. Mesti akan keluar senarai..

Second, kalau tak berminat nak jadi dropshipper, apa kata anda belajar cara menjahit baju kurung dan ambil upah untuk jahit baju.. Ala belajar sekejap je.. Macam kakak cik Norfa.. Tak pernah dia pergi belanja menjahit bayar ratus ratus.. Just beli e-book Cara Jahit Baju Kurung Tradisional, akhirnya start tahun ni, kami adik beradik buli dia je wat baju.. Takyah risau kalau lambat takde orang nak jahitkan.. dan cik Norfa yakin dan pasti, mesti ada orang yang last minit akan datang tempah.. Sure!!..

Third, belajar buat kuih raya dan jangan segan segan edarkan pada rakan rakan, mak, ayah, abang, kakak dan jiran jiran kat rumah.. Cik Norfa sendiri planning nak buat jualan kuih raya tahun ni memandangkan cik Norfa cuti 2 bulan bermula akhir bulan 6 sehingga awal bulan 9..so puasa 30 hari kat rumah.. Cik Norfa dah get ready dengan ebook Teknik Mudah Buat Kuih Raya dan ebook Cara Nak Buat Bisnes Kuih Raya …

Dah cukup dah 3 cara cari duit untuk hari raya..tapi ni baru tiga.. Lagi banyak cara cari duit untuk raya boleh dapatkan ebook cari duit untuk hari raya..dan semua kena usaha.. Kalau nak duit untuk hari raya, jom kita buat!!…  erm.. tak sabar nak buat kuih raya kegemaran.. tat nenas…  (resepi)

-- Buli abang sulung supaya tak tidur lepas subuh, dan suh di getel tat nenas.. kekekeke

— Buli abang sulung supaya tak tidur lepas subuh, dan suh di getel tat nenas.. kekekeke


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

13 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge