Kecewa seorang cikgu, apa bila melihat status facebook anak muridnya yang baru berusia 14 tahun ber umi abi.. Kononnya untuk menunjukkan rasa sayang .. Bagi saya, ini la yang terbaik cikgu lakukan, menasihati mereka. Kalau kawan kawan sendiri atau yang lebih tua tanpa title seperti guru, nak nasihat pun tiada guna. Lagi dimarahi ada..

Ramai yang komen meluat dan bersetuju dengan teguran cikgu terbabit dan ada jugak yang bagi advise jangan jadikan cikgu sebagai kawan di facebook. Tapi apa salahnya cikgu ada di facebook kita? Nasihat mereka sangat sangat berguna.. teguran mereka supaya kita tak leka. Tapi lain pula pemikiran pelajar zaman sekarang…

Facebook.. Luahan rasa hati penggunanya.. saya pun terkadang terikut sama..hati ingin berkata so tulis la. tapi bila difikirkan balik, bila di baca balik rasa meluat pulak kat diri sendiri. Lagi lagi la pada pembacanya.

image

Jangan ikut kata hati sangat.. kebiasaannya yang suka update macam ni disebabkan keinginan dan kejelesan pasangan lain tunjuk kan kasih sayang mereka.. tapi perlu ke? Rasanya tak perlu.sebab orang akan meluat ngan kita… renung renungkan..

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge