Hi,

Pak John Steamboat & Yong Tao Foo di Wangsa Walk adalahbranch yang pertama dibuka oleh Pak John sebelum ke e-Curve. Yang pertama kali datang ke Wangsa Walk mungkin agak terkejut sebab di Pak John Wangsa Walk bukan menghidangkan makanan ala buffet tapi ala-carte.

Dari segi tempat memang tak sebesar di e-Curve, tapi untuk gathering bersama kawan-kawan insyaAllah muat la.

Tak perlu risau untuk pengangkutan ke sana, sebab memang dalam kawasan Wangsa Walk. Dari LRT Sri Rampai anda boleh berjalan terus ke sana. Saya pun pergi sana naik LRT sahaja. Senang.

Blogger Awards Ewana FM bersama Pak John Steamboat

Majlis kali ni adalah kerjasama antara segemen Hai Blogger dan juga Pak John Steamboat untuk meraikan blogger. Ada jemputan  dan persembahan khas artis Youtube dari VoxScape Malaysia dan Vlogger  seperti Shazreen Fazlynda, Razak A’i, Azhar Mustafa, dan Azfar. Tak terkecuali jemputan abang Ishak dari Explorasa.my.

Untuk makluman semua, masa bulan puasa lepas Pak John Steamboat ada buat Majlis Berbuka Puasa di Pak John Steamboat E-Curve, dan sekaligus melancarkan contest review untuk para bloggers.

Macam biasa la, aku tak expect nak menang sebab update ala kadar sahaja. Yang menang deserved menang dan dalam sejarah, food blogger sendiri kalah. Haha.. Sabar je la..

Blogger Awards yang berlangsung pada 23 September 2014 menyaksikan 22 penyertaan yang diterima dan 3 pememang dipilih berdasarkan kriteria artikal terbaik.

Yang menang memang tak disangka.

  • Grand Prize : Nadia Johari
  • 1st Runner Up: Ellie Toh
  • 2nd Runner Up: Maha Mahu
  • Special prize : Kaio (Photogrpaher/videographer)
pemenang-blogger-award-2014
Foto Kredit : MohdRasul.com (opss..ter auto watermark)

Pak John Steamboat dan Yong Tao Foo Ala Carte

Sesi melantak adalah sesi paling disukai bagi blogger.. Hehe. Makanan ala carte. Macam biasa kalau manusia tamak haloba dia akan cakap “ala…. tak cukup..” konon ingatkan tak kenyang. rupanya muntah juga la nak habiskan.

Terbaru kami makan steamboat dengan kuah kari dan kuah udang! serius sedap gile kuah udang dia..Terbaik!. Mati mati ingat kuah tomyam. Rupanya kuah udang.. Sabit la sedap sangat..

Pak John Steamboat & Yong Tao Foo Wangsa Walk-12
Bebola sedang berendam di dalam Kuah Udang … dan daging itik sedia untuk di panggang..
Pak John Steamboat & Yong Tao Foo Wangsa Walk-11
Mamat paling gelojoh pernah aku jumpa.. atas pemanggang tak ada apa.. hahaha..
Pak John Steamboat & Yong Tao Foo Wangsa Walk-13
Kami suka makan.. hahahah.. tapi tak pandai pakai chopstick!

Layan la gambar kami makan, ada daging itik, udang, dan macam macam.

Terima kasih pada Pak John Steamboat yang bagi extra box of Pak John Products dan juga Halim Brothers yang sudi menjemput kami.. huhuhu..

4 thoughts on “Pak John Steamboat dan Hai Bloggers raikan bloggers di Wangsa Walk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge